Slik gjør du
Paideig
Bland mel, smør og salt i en kjøkkenmaskin til det blir fine smuler.
Tilsett egg og vann til en deig begynner å danne seg.
Kjevle ut deigen til ½ centimeters tykkelse på et melet bord. Skjær ut sirkler, cirka 10 centimeter i diameter. Bruk gjerne en tallerken eller noe annet rundt.
Legg deigsirklene på bakepapir og la de stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Du kan stable dem oppå hverandre, så lenge du har bakepapir i mellom.
Bland all osten sammen i en bolle
Legg ost og valgfritt fyll i midten av en sirkel.
Legg de små paiene på en stekeplate, og ha i ovnen på 200 grader i cirka 15-20 minutter til de har fått fin farge. Server dem varme eller kalde.
Stekt paprika
Del paprikaen på langs og fjern frøene. Legg de i en ildfast form. Hakk rosmarin og dryss over. Drypp over olivenolje og salt.
Stek i ovn på 200 grader i 15 minutter. Ta ut og skjær paprikaen i mindre biter.
Bland sammen med sitronskall og smak til med salt. La det avkjøles før du fyller paiene.
Bakt portobellosopp
Legg soppen med bunnen opp i en ildfast form. Hakk hvitløk og timian og legg oppå soppen. Drypp på rikelig med olivenolje, og litt salt.
Stek i ovnen på 200 grader i 15 cirka minutter. Skjær soppen i mindre biter. Rør og smak til med salt om nødvendig. Avkjøl.
Stekte poteter
Skjær potetene i skiver og legg i en ildfast form. Gni potetene inn i olivenolje. Salt, pepper og dryss med salvie.
Stek potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. La det avkjøles før du fyller paiene.
Bakte tomater
Skjær tomatene i to. Ha i en ildfast form sammen med de øvrige ingrediensene.
Stek i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. La avkjøles, og smak til med salt.
Stekt pølse
Ta av pølseskinnet og stek pølsene i en stekeplanne, eller i ildfast form i ovnen på 200 grader. Og igjen: Bør avkjøles før du fyller paiene.