Små paier, også kalt piroger, med ulikt fyll i en kurv med et rødt og hvitt tørkle.

Vi gir deg fem gode fyll til mini-paiene. Du kan like gjerne være kreativ og lage ditt eget fyll.

Foto: Andreas Rydbacken / SVT

Mini-paier med deilig variert fyll

Piroger er perfekt piknikmat. Smakfulle og vakre små paier gjør alle glade, spesielt hvis du serverer dem i godt selskap. Fyllet kan varieres i det uendelige.

Slik gjør du

Paideig

Bland mel, smør og salt i en kjøkkenmaskin til det blir fine smuler.

Tilsett egg og vann til en deig begynner å danne seg.

Kjevle ut deigen til ½ centimeters tykkelse på et melet bord. Skjær ut sirkler, cirka 10 centimeter i diameter. Bruk gjerne en tallerken eller noe annet rundt.

Legg deigsirklene på bakepapir og la de stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Du kan stable dem oppå hverandre, så lenge du har bakepapir i mellom.

Bland all osten sammen i en bolle

Legg ost og valgfritt fyll i midten av en sirkel.

Nærbilde av to hender som lager piroger på en skjærefjøl med mel.

Brett i to og klyp kanten sammen. Pensle med sammenvispet egg.

Foto: Fra TV-serien «Hygge i hagen» / SVT

Legg de små paiene på en stekeplate, og ha i ovnen på 200 grader i cirka 15-20 minutter til de har fått fin farge. Server dem varme eller kalde.

Stekt paprika

Del paprikaen på langs og fjern frøene. Legg de i en ildfast form. Hakk rosmarin og dryss over. Drypp over olivenolje og salt.

Stek i ovn på 200 grader i 15 minutter. Ta ut og skjær paprikaen i mindre biter.

Bland sammen med sitronskall og smak til med salt. La det avkjøles før du fyller paiene.

Bakt portobellosopp

Legg soppen med bunnen opp i en ildfast form. Hakk hvitløk og timian og legg oppå soppen. Drypp på rikelig med olivenolje, og litt salt.

Stek i ovnen på 200 grader i 15 cirka minutter. Skjær soppen i mindre biter. Rør og smak til med salt om nødvendig. Avkjøl.

Stekte poteter

Skjær potetene i skiver og legg i en ildfast form. Gni potetene inn i olivenolje. Salt, pepper og dryss med salvie.

Stek potetene i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. La det avkjøles før du fyller paiene.

Bakte tomater

Skjær tomatene i to. Ha i en ildfast form sammen med de øvrige ingrediensene.

Stek i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. La avkjøles, og smak til med salt.

Stekt pølse

Ta av pølseskinnet og stek pølsene i en stekeplanne, eller i ildfast form i ovnen på 200 grader. Og igjen: Bør avkjøles før du fyller paiene.

Kilde: Tareq Taylor/SVT