NRK Meny
Normal

Den perfekte 17. maifrokosten

Slik lager du det perfekte tilbehøret til 17. maifrokosten.

Frokost
Foto: NRK

Eggerøre til fire personer:

Bland 10 egg, 1 dl fløte og 2 ss vann sammen i en bolle og stek på svak varme sammen med olje og 3 ss smør.

Stek det under konstant omrøring i ca 7 minutter. Smak til med salt, pepper og gressløk.

Remulade til fire personer:

Pisk en eggeplomme sammen med en ts sennep og en ts hvitvinseddik. Pisk så rolig inn 1,5 dl soyaolje. Smaksett den med kapers, sylteagurk, salt, pepper og persille.

Sennepsdressing til fire personer:

Pisk en ss sennep sammen med en ss honning. Pisk så rolig inn ca 1 dl soyaolje. Smaksett med sitronsaft, salt og dill.

Forslag til kake:

Maikake med jordbærkrem og krokan

Forslag til middag:

Helstekt indrefilet av okse

Laks til middag og til fest

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK