Hopp til innhold

Universal kjøper rettigheter til Prince

Skal også ha fått tilgang på materiale som aldri er utgitt.

Prince

MUSIKK: Universal kjøper rettighetene til flere av Prince album.

Foto: CHRIS PIZZELLO / Reuters

Plateselskapet Universal har kjøpt rettighetene til flere av Prince sine album. I avtalen skal selskapet også få tilgang til materiale som ikke har vært utgitt.

Det skriver nyhetsbyrået AFP.

Det er ikke kjent hva Universal har betalt for rettighetene, men selskapet sier følgende i en uttalelse:

– Vi har nå fått tilgang på kjente Prince-album fra 1979–1995. Dette er hans storhetstid hvor han toppet hitlistene med blant annet Purpel Rain.

– Legende

Musikkjournalist i Aftenposten, Robert Hoftun Gjestad sier det ligger en stor verdi i rettighetene.

– Det er opplagt at det ligger en verdi i å sitte på rettighetene til en så stor musiker som Prince. Nå tjener plateselskapene enten penger på "Katy Perry-hits" eller på legendene. Det som er imellom er det umulig å få penger ut av. Og da er det klart at 80-tallet til Prince er en attraktiv katalog, sier Gjestad.

Ny musikk

Ifølge The Independent har det lenge gått rykter om at Prince hadde bygget seg opp et hvelv med uutgitt musikk. I 2015 fortalte The Guardian at hvelvet var stappende fullt av enorme mengder materiale.

– Ryktene tilsier at Prince har opptak av alt han noen gang har gjort og at det skal finnes flere titalls ferdig innspilte album som aldri er gitt ut. Hvis Universal fåt tilgang til dette, kan det være vi kan vente oss ny musikk fra Prince, sier Gjestad.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.