De siste bildene av Prince

En overvåkningsvideo viser superstjernen på vei inn til legen. Dagen etter var han død.

I videoen Carver County Sheriff`s office har frigitt, kommer Prince sammen med livvakten sin inn på legekontoret. Det er også frigitt bilder av pillebokser funnet hjemme hos Prince.

Videoen er sluppet i forbindelse med etterforskningen av dødsfallet.

Kom sammen med livvakten

I opptaket kommer Prince inn i klinikken til Dr. Michael Todd Schulenberg i Minnesota sammen med Kirk Johnson, Prince`s nære venn og livvakt.

Livvakten går ut igjen, før han kommer tilbake en stund etter. Senere forlater de klinikken sammen, mens legen følger dem ut.

I materialet som nå er frigitt, er det også flere dokumenter og bilder som kan bidra til å kaste lys over dødsfallet.

Artisten ble funnet død i en heis i hjemmet sitt 21. april 2016.

US-ENTERTAINMENT-MUSIC-PRINCE

Fans sørger utenfor Paisley Park i Chanhassen, Minnesota, etter at artisten Prince ble funnet død i april 2016.

Foto: MARK RALSTON / Afp

Det ble satt i gang etterforskning for å finne ut hva han døde av, og obduksjonen viste en overdose med Fentanyl, et syntetisk opioid som er opp mot 100 ganger sterkere enn morfin.

Les også: – Prince døde av overdose

Mangler bevis

Torsdag ble det kjent at legen som var anklaget for å ha skrevet ut det ulovlige smertestillende stoffet oksykodon, har inngått forlik med de føderale myndighetene, og har godtatt å betale 30 000 dollar.

Resepten var skrevet ut i livvaktens navn en uke før Prince døde, men er ikke koblet til dødsfallet.

Påtalemyndigheten mener medisinene var ment for Prince, og at det er brudd på føderal lov å skrive ut medikamenter i andres navn.

Prince Death Investigation

Dr. Michael Todd Schulenberg inngikk torsdag forlik med myndighetene for brudd på føderal lov. Prince besøkte klinikken hans dagen før han døde.

Foto: AP

Manglende bevis har ført til at ingen er siktet etter at artisten døde.

Fant store mengder piller

Det ble funnet et stort antall pillebokser i huset til Prince etter dødsfallet og mange av dem var ikke i originalbeholdere fra apotek, opplyste aktor Mark Metz torsdag. Flere var skrevet ut til artistens venner.

– Det er ikke funnet noe bevis for at pillen eller pillene som tok livet av Prince var skrevet ut av en lege, sa Metz. – Det er heller ikke funnet bevis for at noen skal ha hatt motiv for å gi ham pillene. Aktor sa videre at etterforskningen har vist at artisten hadde slitt med smerter i lang tid og at han ble avhengig av medikamenter.

Aktor Mark Metz i Carver County sier det ikke blir tatt ut tiltale etter dødsfallet.

– Han gjorde alt han kunne for å beskytte privatlivet, sa Metz.

Prince selv hadde ikke resept for flere av pillene, og det er ikke funnet bevis for at pillene som til slutt tok livet av ham var utskrevet av en lege.

Tidligere har rettsmedisinerne, konkludert med at artisten tok overdosen ved et uhell. Ifølge aktor har Prince trolig trodd han tok det smertestillende medikamentet Vicodin.

Artisten ble 57 år gammel.

Presidentvalget kort forklart

3. november 2020 velger USA sin neste president. President Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Rekordmange amerikanere stemmer via post i år, og vi vet ikke når resultatet blir klart. Trump sier han ikke stoler på poststemmene. Samtidig mener Demokratene at man skal bruke lenger tid enn vanlig på å telle opp nettopp disse. Mange frykter kaos i ukene etter valget. Hva skjer om Trump ikke aksepterer et nederlag?
Grupper som Proud boys og Antifa har fått mye oppmerksomhet den siste tiden. Den ekstremistiske hatgruppen Proud boys jublet da president Donald Trump sa «stand back and stand by» i den første presidentdebatten. Samtidig forbereder Boogaloo bois seg på borgerkrig, mens medlemmer av Antifa på venstresiden er villige til å bruke vold i kampen mot rasister og fascister. Kan valget utløse en krig mellom disse gruppene? Og er de farlige?
3. november 2020 velger amerikanerne sin neste president. Donald Trump stiller til gjenvalg for Republikanerne. Joe Biden stiller som presidentkandidat for Demokratene. Ved forrige presidentvalg vant Trump til tross for at Hillary Clinton fikk flest stemmer. Hvordan kan det skje? Her er to ting du må vite for å forstå USA-valget.

SISTE NYTT

Siste nytt