NRK Meny
Normal

Mann hevder å være Princes ukjente sønn

En 39 år gammel mann har bedt om en DNA-test for å bekrefte at han er arvingen til den avdøde rockestjernen.

Prince

ARVESTRID: Princes seks søsken og halvsøsken lå i utgangspunktet an til å arve artistens eiendommer og musikkrettigheter, anslått å være verdt milliarder. Dersom han skulle vise seg å ha egne barn, kan det få store konsekvenser for arveoppgjøret.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Forrige uke åpnet en domstol i Princes hjemfylke Carver County for at blodprøver tatt fra den avdøde artisten kan brukes til DNA-testing.

Nå har den første påståtte arvingen meldt seg, ifølge amerikanske CBS.

Hevder å være enearving

Mannen som hevder å være Princes sønn er 39 år gammel og bor i Kansas City. Ifølge CBS har mannens mor hevdet å ha ubeskyttet sex med artisten på et hotell i 1976.

I begjæringen som er overlevert Princes dødsbo, hevder mannen å være artistens enearving.

Prince døde uten å etterlate seg et testamente, og artistens seks søsken og halvsøsken lå i utgangspunktet an til å dele arven, som er anslått å være verdt milliarder.

Arven kan glippe for søsknene

Tidligere denne måneden sto en kvinne som hevder hun er Princes halvsøster frem og krevde sin del av arven.

Prince fikk en sønn sammen med sin daværende kone Mayte Garcia i 1996, men gutten døde bare noen dager etter fødselen.

Dersom artisten likevel skulle vise seg å ha egne arvinger, kan søsknene trolig se langt etter arven.

Kulturstrøm

 • Norsk animasjonsfilm ut i verden

  Mats Groruds animasjonsfilm The Tower er tatt ut til Annecy, verdens kanskje største og viktigste festival for animasjonsfilm. Ved bruk av ulike animasjonsteknikker forteller Grorud om den palestinske flyktningsituasjonen i Libanon fra 1948 frem til i dag. Filmen skal vises utenfor konkurranse. (Rushprint)

  Laster Twitter-innhold
 • Banderas som Picasso

  Antonio Banderas har flere ganger fått spørsmålet om han vil spille Pablo Picasso. Nå har han takket ja. Banderas spiller Picasso i den nye sesongen av «Genius». Han forteller at han ble fristet av rolletilbudet fordi han fikk sjansen til å filme inn scener i Malaga. «Genius: Picasso»» hadde premiere på National Geographic søndag 22. april. Antonio Banderas spiller en eldre versjon av kunstneren, mens Alex Rich spiller ham i yngre år. (NTB).

  Antonio Banderas som Picasso
  Foto: Dusan Martincek / AP/Scanpix
 • Ny framtid for Tinnosbanen

  Stortinget skal i dag ta en viktig beslutning om framtida for Tinnosbanen. Familie og kulturkomiteen ber i sin Innstilling om utredning av gevinster og kostnader ved å sette i stand verdensarvobjektet Tinnosbanen enten til ren museumsbane, eller til en jernbanestrekning som også kan transportere gods og tømmer. Komiteen mener det haster å bestemme hvordan banen skal settes i stand, om Rjukan–Notodden industriarv skal beholde plassen på verdensarvlista.

  Tinnosbanen
  Foto: Helge Carlsen / NRK