Hopp til innhold

Eiendommen til Prince åpner for publikum i dag.

Det enorme studiokomplekset til den avdøde superstjernen åpner for noen få fans i dag.

Prince Museum
Foto: Ap

– Det tungt bevoktede studiokompleks til Prince i Minnesota har utsatt planene om å åpne studioet for publikum, men åpner det i tre dager for en gruppe fans fra i dag, sier lokale myndigheter i Chanhassen Minneapolis til nyhetsbyrået AFP.

Den avdøde stjernes studio skulle åpne for museumsturer denne uka, men lokale myndigheter i Chanhassen, Minnesota har utsatt godkjenningen for å omgjøre studioet til et museum.

LES: – Prince døde av overdose

Vil ikke bli turistby

På et møte som varte mer enn tre timer sa flere lokale innbyggere at de var bekymret over hvilke konsekvenser de kan få for byen at så mye som 600 000 fans er beregnet å besøke studioet hvert år.

– Det er noe vi trenger å snakke om. Ønsker vi å bli en turistby?, sa Bethany Tjornhom i Chanhassen City Council.

Bystyremedlemmer ønsker at Bremer Trust, som kontrollerer Paisley Park på vegne av Princes arvinger skal komme opp med en mer detaljert plan som viser hvilken påvirkning et museum vil ha på byen.

Noen få får komme inn denne uka

Fans som hadde gledet seg til å se eiendommen denne uka får komme på omvisninger torsdag eller lørdag denne uka, eller fredag 14. oktober. De som har kjøpt billetter kan også velge å få pengene tilbake.

Det 5100 kvadratmeter store huset har hatt mytisk status for fansen, og bare noen få hundre har vært inne i komplekset tidligere.

– Dette er vår generasjons Graceland, sier Sabrina Miller, 48 år fra Chicago, og refererer til Elvis Presley´s store eiendom i Memphis Tennesse.

– For meg er dette en måte å enda en gang vise min respekt for ham på, sier hun.

Prince døde 21. april i år, 57 år gammel, av en utilsiktet overdose av smertestillende tabeletter.

LES: Princes gule gitar og Bowies hårlokk solgt på auksjon

LES: DNA-test avviste mulig Prince-arving

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters