NRK Meny
Normal

Eiendommen til Prince åpner for publikum i dag.

Det enorme studiokomplekset til den avdøde superstjernen åpner for noen få fans i dag.

Prince Museum
Foto: Ap

– Det tungt bevoktede studiokompleks til Prince i Minnesota har utsatt planene om å åpne studioet for publikum, men åpner det i tre dager for en gruppe fans fra i dag, sier lokale myndigheter i Chanhassen Minneapolis til nyhetsbyrået AFP.

Den avdøde stjernes studio skulle åpne for museumsturer denne uka, men lokale myndigheter i Chanhassen, Minnesota har utsatt godkjenningen for å omgjøre studioet til et museum.

LES: – Prince døde av overdose

Vil ikke bli turistby

På et møte som varte mer enn tre timer sa flere lokale innbyggere at de var bekymret over hvilke konsekvenser de kan få for byen at så mye som 600 000 fans er beregnet å besøke studioet hvert år.

– Det er noe vi trenger å snakke om. Ønsker vi å bli en turistby?, sa Bethany Tjornhom i Chanhassen City Council.

Bystyremedlemmer ønsker at Bremer Trust, som kontrollerer Paisley Park på vegne av Princes arvinger skal komme opp med en mer detaljert plan som viser hvilken påvirkning et museum vil ha på byen.

Noen få får komme inn denne uka

Fans som hadde gledet seg til å se eiendommen denne uka får komme på omvisninger torsdag eller lørdag denne uka, eller fredag 14. oktober. De som har kjøpt billetter kan også velge å få pengene tilbake.

Det 5100 kvadratmeter store huset har hatt mytisk status for fansen, og bare noen få hundre har vært inne i komplekset tidligere.

– Dette er vår generasjons Graceland, sier Sabrina Miller, 48 år fra Chicago, og refererer til Elvis Presley´s store eiendom i Memphis Tennesse.

– For meg er dette en måte å enda en gang vise min respekt for ham på, sier hun.

Prince døde 21. april i år, 57 år gammel, av en utilsiktet overdose av smertestillende tabeletter.

LES: Princes gule gitar og Bowies hårlokk solgt på auksjon

LES: DNA-test avviste mulig Prince-arving

Kulturstrøm

  • Baron Cohen ute i hardt vêr igjen

    Fleire amerikanarar vuderer å saksøke komikaren Sacha Baron Cohen for å ha lurt dei i den nyaste TV-serien sin «Who is America». Ein av dei er republikanaren Jason Spencer som sa opp jobben sin i Representanenes hus etter at Cohen fekk han til å banne og blotte rompa si i serien. Juridiske ekspertar som NY Times har snakka med meiner saksøkarane har lite å stille opp med, og at Cohen har sikra seg mot søksmål gjennom kontraktene dei medverkande har skrive under på.

  • Rihanna-dokumentar kjem i haust

    Allereie i 2015 kom nyheita om at Peter Bergs dokumentar om Rihanna var på veg. No seier regissøren at filmen er like rundt hjørnet, og at han mest truleg kjem ut innan to månadar, melder Rolling Stone. Berg har tidlegare sagt at filmen kjem til å bli eit usminka portrett av Rihannas liv på same måte som dokumentaren «Don't look back» var om Bob Dylan i 1967.

    TELEVISION-MTV/VMA
    Foto: Danny Moloshok / Reuters