NRK Meny
Normal

Eiendommen til Prince åpner for publikum i dag.

Det enorme studiokomplekset til den avdøde superstjernen åpner for noen få fans i dag.

Prince Museum

– Det tungt bevoktede studiokompleks til Prince i Minnesota har utsatt planene om å åpne studioet for publikum, men åpner det i tre dager for en gruppe fans fra i dag, sier lokale myndigheter i Chanhassen Minneapolis til nyhetsbyrået AFP.

Den avdøde stjernes studio skulle åpne for museumsturer denne uka, men lokale myndigheter i Chanhassen, Minnesota har utsatt godkjenningen for å omgjøre studioet til et museum.

LES: – Prince døde av overdose

Vil ikke bli turistby

På et møte som varte mer enn tre timer sa flere lokale innbyggere at de var bekymret over hvilke konsekvenser de kan få for byen at så mye som 600 000 fans er beregnet å besøke studioet hvert år.

– Det er noe vi trenger å snakke om. Ønsker vi å bli en turistby?, sa Bethany Tjornhom i Chanhassen City Council.

Bystyremedlemmer ønsker at Bremer Trust, som kontrollerer Paisley Park på vegne av Princes arvinger skal komme opp med en mer detaljert plan som viser hvilken påvirkning et museum vil ha på byen.

Noen få får komme inn denne uka

Fans som hadde gledet seg til å se eiendommen denne uka får komme på omvisninger torsdag eller lørdag denne uka, eller fredag 14. oktober. De som har kjøpt billetter kan også velge å få pengene tilbake.

Det 5100 kvadratmeter store huset har hatt mytisk status for fansen, og bare noen få hundre har vært inne i komplekset tidligere.

– Dette er vår generasjons Graceland, sier Sabrina Miller, 48 år fra Chicago, og refererer til Elvis Presley´s store eiendom i Memphis Tennesse.

– For meg er dette en måte å enda en gang vise min respekt for ham på, sier hun.

Prince døde 21. april i år, 57 år gammel, av en utilsiktet overdose av smertestillende tabeletter.

LES: Princes gule gitar og Bowies hårlokk solgt på auksjon

LES: DNA-test avviste mulig Prince-arving

Kulturstrøm

 • Ny plate med Esbjörn Svensson Trio

  Ti år etter at den svenske jazzpianisten Esbjörn Svensson omkom og hans internasjonalt anerkjente trio «EST» ble historie, kommer det ut et livealbum med opptak fra en konsert i Barbican Centre i London i 2005. Trioen turnerte på denne tida over hele verden og har fortsatt en helt spesiell posisjon blant jazzelskere. Mer på All About Jazz

  EST
 • Toppnavn til ny jazzfestival

  Floraen av norske jazzfestivaler får et nytt tilskudd. Ensemble Denada med Torun Eriksen og Erlend Skomsvoll, Eivind Aarset, Ellen Andrea Wang og John Pål Inderberg står på programmet til den aller første Nesodden Jazzfestival, skriver Jazzinorge

  Ellen Andrea Wang
  Foto: Fred Olav Vatne / NRK