Eiendommen til Prince åpner for publikum i dag.

Det enorme studiokomplekset til den avdøde superstjernen åpner for noen få fans i dag.

Prince Museum
Foto: Ap

– Det tungt bevoktede studiokompleks til Prince i Minnesota har utsatt planene om å åpne studioet for publikum, men åpner det i tre dager for en gruppe fans fra i dag, sier lokale myndigheter i Chanhassen Minneapolis til nyhetsbyrået AFP.

Den avdøde stjernes studio skulle åpne for museumsturer denne uka, men lokale myndigheter i Chanhassen, Minnesota har utsatt godkjenningen for å omgjøre studioet til et museum.

LES: – Prince døde av overdose

Vil ikke bli turistby

På et møte som varte mer enn tre timer sa flere lokale innbyggere at de var bekymret over hvilke konsekvenser de kan få for byen at så mye som 600 000 fans er beregnet å besøke studioet hvert år.

– Det er noe vi trenger å snakke om. Ønsker vi å bli en turistby?, sa Bethany Tjornhom i Chanhassen City Council.

Bystyremedlemmer ønsker at Bremer Trust, som kontrollerer Paisley Park på vegne av Princes arvinger skal komme opp med en mer detaljert plan som viser hvilken påvirkning et museum vil ha på byen.

Noen få får komme inn denne uka

Fans som hadde gledet seg til å se eiendommen denne uka får komme på omvisninger torsdag eller lørdag denne uka, eller fredag 14. oktober. De som har kjøpt billetter kan også velge å få pengene tilbake.

Det 5100 kvadratmeter store huset har hatt mytisk status for fansen, og bare noen få hundre har vært inne i komplekset tidligere.

– Dette er vår generasjons Graceland, sier Sabrina Miller, 48 år fra Chicago, og refererer til Elvis Presley´s store eiendom i Memphis Tennesse.

– For meg er dette en måte å enda en gang vise min respekt for ham på, sier hun.

Prince døde 21. april i år, 57 år gammel, av en utilsiktet overdose av smertestillende tabeletter.

LES: Princes gule gitar og Bowies hårlokk solgt på auksjon

LES: DNA-test avviste mulig Prince-arving

Kulturstrøm

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP
 • Japaner giftet seg med hologram

  En japansk mann har giftet seg med en dataanimert figur i form av et hologram. Under vielsen var bruden til stede i form av en dukke. Ifølge Reuters har 4000 japanere inngått slike uoffisielle giftermål med datafigurer.

  Laster Twitter-innhold
 • Ni timers orgelmaraton i Stavanger

  Nils Henrik Asheim ble utnevnt til ridder av 1. klasse i høst, og fikk nettopp Nordisk råds musikkpris. I morgen topper han suksess-året med orgelmaraton i Stavanger konserthus.

  Åtte organister skal framføre Olivier Messians samlede verker. Minutt for minutt.