Arven etter Prince kan leve og leve

Prince hadde et hvelv med tusenvis av låter som aldri ble gitt ut. Og en formue på flere hundre millioner dollar.

Prince på scenen under en konsert i Belgia i november 2010

HVEM ARVER PRINCE? Verden tar farvel med artisten, men Prince's musikalske arv kan vare lenge ennå. Det kan det også tyde på at formuen hans vil gjøre.

Foto: DIRK WAEM / Afp

Etter sin død kan Prince slippe ei skive i året med tidligere uutgitte låter helt til neste århundre, ifølge The Independent. Dette vil komme godt med for eventuelle arvtagere.

Artisten hadde i tillegg bygget seg opp en formue på flere hundre millioner dollar, ifølge International Business Times.

Ifølge The Independent har det lenge gått rykter om at artisten bygget opp et hvelv med uutgitt musikk. I 2015 fortalte The Guardian at hvelvet var stappende fullt av enorme mengder materiale.

Bankhvelv fylt av «gull»

Prince ville aldri snakke om dette til pressen, men det ville andre. Prince's tidligere lydtekniker, Susan Rogers, forteller at hvelvet stammer fra før artisten fikk superstjernestatus med filmen «Purple Rain» i 1984.

– Jeg begynte å jobbe med Prince i 1983, da han forberedte seg til «Purple Rain». Jeg tenkte det var lurt å samle opptakene hans på én plass. Mye hadde allerede forsvunnet. Det ble en besettelse, sier Susan Rogers til The Guardian.

– Artistens arv

Ifølge avisen ringte Rogers rundt til alle studioer Prince hadde jobbet i, og ba om å få tidligere opptak.

– Dette er hans arv, som vi må ta vare på. Det er et faktisk bankhvelv, med en tykk dør. Det ligger i kjelleren av Paisley Park. Da jeg slutta i 1987 var det nesten fullt. Jeg kan bare tenke meg hva de har gjort siden den tid.

Hvem arver?

Men dette er ikke den eneste arven etter Prince. Artisten hadde bygget seg opp en betydelig formue, ifølge International Business Times.

I henhold til Minnesota's lov vil avdødes bo gå til arvinger i følgende rekkefølge: Barnebarn, foreldre, brødre og søstre, eller fjernere slektninger om det ikke finnes noen nærmere. Prince's foreldre har vært døde i mer enn ti år. Han hadde seks søsken fra samme far, men det er uklart hvor nært han sto de som fremdeles er i livet, ifølge International Business Times.

De spekulerer også i at siden Prince var en troende Jehovas vitne, kan man tenke seg at han har porsjonert en del av arven også til denne kirken.

En ting er sikkert: Prince og eiendommen hans er verdt masse penger. Rundt 300 millioner dollar, ifølge Celebritynetworth.

Kulturstrøm

  • «Friends» 25 år

    Tror ikke «Friends» hadde blitt akseptert i dag:

    - Nei, mener Friends-forsker. Nå er det 25 år siden første episode kom ut.
  • Facebook kvitter seg med apper

    Facebook har kvittet seg med tusenvis av apper som feilaktig kan ha misbrukt brukernes personopplysninger, opplyser nettsamfunnet fredag, skriver Washington Post. Facebook startet en prosess i vår, som tiltak etter episoden med Cambridge Analytica.