NRK Meny
Normal

Tyldum-film kan stoppes av økonomi

Ifølge et amerikansk nettsted skal skuespillernes lønn i den nye storsatsingen «Passengers» ha skapt utfordringer.

Morten Tyldum i LA

SUKSESSFULL: Regissør Morten Tyldum har blitt et kjent navn både i norsk og utenlandsk filmbransje.

Foto: Cathrine Elnan/NRK

Den norske regissøren Morten Tyldums film, «The Imitation Game» vant Oscar tidligere i år. Like etter den gjeve prisen ble det klart at Tyldum skal regissere Sonys neste sci-fi-blockbuster «Passengers»

Både Chris Pratt og Jennifer Lawrence har sagt ja til å være med, nå driver vi og finner ut av timeplanene til skuespillerne. Jennifer Lawrence har X-Men og forpliktelser til Hunger Games. Men det ser veldig positivt ut. Vi starter i så fall i september, har Tyldum tidligere fortalt til NRK.

Nå melder Montages at mediehuset The Hollywood Reporter frykter økonomi kan skape startvansker for filmen.

Millionlønnen til skuespillerne Jennifer Lawrence (20 millioner dollar), Chris Prat (ti millioner dollar), og Tyldum (tre millioner dollar), skaper en så stor preproduksjonsutgift at Sonys ferske studiosjef Tom Rothman skal ha fått kalde føtter

Filmens produsent, Neal Moritz er derimot ikke nevneverdig bekymret.

– Det er de to største stjernene i verden. Vi lager filmen til en rimelig pris. Det er et flott script. Alt er bra, sier Moritz til The Hollywood Reporter.

Ifølge THR skal filmens totalbudsjett havne på mellom 80 og 95 millioner dollar.

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.