Tyldum: – Neste gang tar vi med statuettene hjem

Morten Tyldum var strålende fornøyd med en pris av åtte mulige, og hyller manusforfatter Graham Moore.

Morten Tyldum: - En stor opplevelse

Morten Tyldums film «The Imitation Game» tapte i flere av de gjeveste kategoriene, men manusforfatter Graham Moore mottook pris for beste tilrettelagte manus. Moore holdt en følelsesladet tale, som har blitt hyllet på sosiale medier.

– Det var kjempegøy, og veldig emosjonelt med Graham . Vi har jobbet sammen så lenge, vi har sittet seks måneder i et rom og jobbet. Han ga den beste talen, og det betydde mye at han vant. Vi er kjempefornøyd.

Er det et plaster på såret eller mer?

– Det er så mye mer. Vi håpet på en eller to statuetter, og å få den for historien vår er fantastisk. Neste gang tar vi statuetten med hjem, sa Tyldum med ett smil.

Skal ta ett par hviledager

Tyldum ankom den norske festen til motemerket Moods of Norway sammen med kona Janne, og ble møtt med rungende applaus. Morten og Janne Tyldum fikk ikke kommet inn døra før alle de norske journalistene kastet seg over dem og bombarderte ekteparet med spørsmål.

Han syns det er spesielt å være en del av Oscar-sirkuset.

– Jeg føler meg etablert i Hollywood nå. Det mest spesielle med reisen er alle menneskene vi har blitt kjent med. Jeg føler meg som en del av dette sirkuset.

Nå skal regissøren ta ett par hviledager før han begynner med nye prosjekter.

– Vi har et eget prosjekt, og jeg har flere filmtilbud. Et par dager fri og så skal jeg begynne å jobbe igjen.

Kulturstrøm

  • Anonymous Content vant rettigheter

    Underholdningsselskapet Anonymous Content har vunnet rettighetene til den kommende boka «A Stranger on the Beach» av Michele Campbell.

  • Varslar søksmål

    Fleire naboar på Utstranda varslar at dei vil gå til søksmål mot staten for å stoppe minnestaden ved Utøykaia, visss planene blir godkjent av Hole kommune, ifølgje Dagbladet. Nabo Terje Lien seier til avisa at planene er horrible.

    Modell Utøykaia
    Foto: Statsbygg