Hopp til innhold

Filmprodusent til NRK: – Jennifer Lawrence får det hun er verdt

NRK (ATLANTA): Jennifer Lawrence fikk den feteste lønningsposen når «Passengers» skulle lages. Nå spørs det om filmen klarer å spille inn milliardbudsjettet.

Jennifer Lawrence og Chris Pratt ser mot kamera

HALVGODE TILBAKEMELDINGER: Kritikerne har ikke vært overbegeistret for Passengers med Jennifer Lawrence og Chris Pratt i hovedrollene. Nå vil det vise seg om publikum kan redde inntjeningen til milliard-filmen.

Foto: Courtesy of Sony Pictures

Jennifer Lawrence får det hun er verdt. Det gjør både hun og Chris Pratt

Neal Morritz, filmprodusent

Ifølge The Hollywood Reporter var både regissør Morten Tyldum og skuespilleren Jennifer Lawrence forberedt på å forlate Passengers, med mindre Lawrence fikk 20 millioner dollar for å spille i filmen.

Hun er dermed filmens aller best betalte

– Jeg snakker ikke om hva skuespillerne får i lønn, sier Neal Morritz strengt til NRK på filmsettet i Atlanta.

NRK var til stede under innspillingen i fjor høst, og fikk blant annet hva høre hva skuespillerne syntes om å jobbe med Morten Tyldum.

Filmen hadde amerikansk premiere 21. desember, og blir vist for første gang i Norge i dag. Med lunkne kritikker, spørs det om publikum vil storme til kinosalene for å se den påkostede sci-fi-filmen.

Under innspillingen høsten 2016, var prisen på filmen – og lønningene til skuespillerne – et av de store temaene.

Men produsent Neal Morritz var ikke villig til å kommentere noen av lønningspostene i filmens totalbudsjett, som altså var på svimlende 1,3 milliarder kroner.

– Alt jeg kan si er at Jennifer Lawrence får det hun er verdt. Det gjør både hun og Chris Pratt. De er fornøyde, de ville gjøre denne filmen, sier han kort og kontant.

Morritz mener totalbudsjettet er lite for en stor film som Passengers, og avviser at han har prøvd å kutte lønninger for å gjøre filmen billigere.

– Jeg ba aldri noen om å lage filmen på et mindre budsjett. Men det var kanskje noen som spurte meg om å lage filmen på et mindre budsjett, sier han og ler.

Enorme forventninger

Vegard Larsen

GRAVITY: I likhet med filmen Gravity fra 2013, er Passengers en science fiction-film med stort budsjett og et originalmanus, sier NRKs Vegard Larsen.

Foto: Karen Sveen / NRK

– Pratt og Lawrence er to av verdens mest innbringende skuespillere for tiden, og enorme merkevarer i seg selv, noe som er essensielt når en film i denne størrelsen skal selges. Filmen er basert på et originalmanus, og lener seg ikke på en franchise eller en allerede kjent filmtittel, så filmselskapet er avhengig av de riktige skuespillerne for å selge den til et bredt publikum, sier NRKs filmekspert, Vegard Larsen.

Handlingen i «Passengers» finner sted på et gigantisk romskip som frakter tusenvis av passasjerer til en koloni på en annen planet. En feil i et av sovekamrene gjør at én passasjer våkner.

Når den amerikanske lanseringsdatoen er 21. desember, betyr det trolig at filmselskapet sikter seg inn mot den såkalte «award season» – løypa av prisutdelinger som kommer på begynnelsen av nyåret.

– Det angivelige budsjettet og det at filmen fikk premiere opp mot jul, tilsier at dette er en film Sony Pictures har enorme forventninger til, både med tanke på The Academy Awards og inntjening, sier Larsen.

Les også: Tyldums store sjanse

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.