Tusener tror de kan snakke med Rolf Erik fra den andre siden

«Folkeopplysningen» utfordret klarsynte – og fikk svar. Rundt to tusen mennesker tror de kjenner budskapet dødssyke Rolf Erik Eikemo etterlot seg i en forseglet konvolutt.

Rolf Erik har et hemmelig kodeord som han skal forsøke formidle fra den andre siden – klarer noen å høre, se eller føle det?

VIDEO: Før Rolf Erik Eikemo døde, la han en beskjed i en forseglet konvolutt. Den ligger nå i en safe. Ingen levende personer vet hva han har skrevet, men Eikemo har lovet å avsløre budskapet om noen greier å kontakte ham fra det hinsindige.

Før han døde i mai 2015, skrev Rolf Erik Eikemo et budskap på en lapp, og la det i en forseglet konvolutt, som ble låst inn i en safe.

Ingen levende person vet hva som står på lappen. Men Rolf Erik har lovet å avsløre budskapet hvis noen klarer å få ham i tale fra det hinsidige.

Siden Rolf Eriks utfordring gikk ut via NRK.no i august, har rundt to tusen mennesker forsøkt å forutsi hva budskapet er, forteller redaktør Lasse Nederhoed i produksjonsselskapet Teddy TV, som lager «Folkeopplysningen» for NRK.

Andreas Wahl og Rolf Erik Eikemo

FORSEGLET: Rolf Erik Eikemo (t.h.) skrev ned et budskap og la det i en forseglet konvolutt for han døde. Ingen levende person har sett hva som står på lappen, men mange mener likevel de vet svaret. Her er Eikemo med «Folkeopplysningen»-programleder Andreas Wahl.

Foto: Odd Sprakehaug / TeddyTV / NRK

Åpner safen mandag

– To tusen svar er vi fornøyde med. Dette var en invitasjon til alle som mener de har evnen til å snakke med de døde, til faktisk å vise at det er noe i det, forteller Nederhoed.

Søndag gikk fristen ut for å sende inn bidrag. Mandag skal redaksjonen åpne safen og konvolutten, og sammenligne Rolf Eriks budskap med de innsendte forslagene.

Lasse Nederhoed

SPENT: Mandag får redaktør Lasse Nederhoed og resten av «Folkeopplysingen»-redaksjonen vite hva som står på lappen Rolf Erik etterlot seg. Seerne må vente til 5. oktober.

Foto: Radiodokumentaren / NRK

– Vi er veldig spent på hva som skjer når vi åpner. Hvis de som mener de behersker dette har svart, og de faktisk har rett i sine påstander, så bør det jo bli flere riktige svar.

Flere som hevder å være klarsynte har vært skeptisk til eksperimentet, og har advart andre mot å delta i programmet. Det har ikke hindret flere tusen fra å ta utfordringen.

Stor interesse fra utlandet

De rundt to tusen svarene er systematisert i en database. Når konvolutten åpnes, blir Rolf Eriks budskap sammenlignet med forslagene i databasen for å se om noen har truffet nøyaktig, og hvis ikke, hvem som har kommet nærmest.

– Tror du noen har gjettet riktig?

– Jeg håper ingen har gjettet, da. Jeg tror ingen kommer til å ha rett svar, men det blir veldig morsomt om noen har det. Da snakker vi om et tv-historisk øyeblikk, sier Nederhoed.

Mens de fleste bidragene naturlig nok har kommet fra Norge, har Rolf Eriks utfordring også vakt interesse i utlandet. Redaksjonen har til sammen fått inn bidrag fra 26 land, og fra 25 ulike delstater i USA.

Selv om safen åpnes allerede i morgen, må du som seer vente tålmodig til 5. oktober for å få svaret. Da vises nemlig programmet på NRK 1 og NRK TV.

Kulturstrøm

 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Sekser til Le bureau sesong 4

  Franske «Le bureau» fortsetter å være en av tidenes beste spionserier. Det mener NRK P3's anmelder Sigurd Vik, som har sett episode 1–3. Serien har høstet mye ros for sin blanding av spenning og troverdighet. Fjerde sesong har première i morgen, 23. oktober, på NRK TV. Den vil bli sendt to episoder om gangen, tett på publiseringen i Frankrike.

  Mathieu Kassovitz som agenten Malotru
  Foto: NRK/TOP THE OLIGARCHS PRODUCTIONS / CANAL+
 • Oslobasert kordirigent til topps

  Den tyske dirigenten Julia Blank vant søndag kveld London International Choral Conducting Competition. I Norge er hun blant annet musikalsk assistent i Det Norske Solistkor, ved siden av arbeid som pedagog i Norge og Tyskland. Prisen er på 5000 britiske pund, altså 54.000 kroner.