NRK Meny
Normal

Tusener tror de kan snakke med Rolf Erik fra den andre siden

«Folkeopplysningen» utfordret klarsynte – og fikk svar. Rundt to tusen mennesker tror de kjenner budskapet dødssyke Rolf Erik Eikemo etterlot seg i en forseglet konvolutt.

Rolf Erik har et hemmelig kodeord som han skal forsøke formidle fra den andre siden – klarer noen å høre, se eller føle det?

VIDEO: Før Rolf Erik Eikemo døde, la han en beskjed i en forseglet konvolutt. Den ligger nå i en safe. Ingen levende personer vet hva han har skrevet, men Eikemo har lovet å avsløre budskapet om noen greier å kontakte ham fra det hinsindige.

Før han døde i mai 2015, skrev Rolf Erik Eikemo et budskap på en lapp, og la det i en forseglet konvolutt, som ble låst inn i en safe.

Ingen levende person vet hva som står på lappen. Men Rolf Erik har lovet å avsløre budskapet hvis noen klarer å få ham i tale fra det hinsidige.

Siden Rolf Eriks utfordring gikk ut via NRK.no i august, har rundt to tusen mennesker forsøkt å forutsi hva budskapet er, forteller redaktør Lasse Nederhoed i produksjonsselskapet Teddy TV, som lager «Folkeopplysningen» for NRK.

Andreas Wahl og Rolf Erik Eikemo

FORSEGLET: Rolf Erik Eikemo (t.h.) skrev ned et budskap og la det i en forseglet konvolutt for han døde. Ingen levende person har sett hva som står på lappen, men mange mener likevel de vet svaret. Her er Eikemo med «Folkeopplysningen»-programleder Andreas Wahl.

Foto: Odd Sprakehaug / TeddyTV / NRK

Åpner safen mandag

– To tusen svar er vi fornøyde med. Dette var en invitasjon til alle som mener de har evnen til å snakke med de døde, til faktisk å vise at det er noe i det, forteller Nederhoed.

Søndag gikk fristen ut for å sende inn bidrag. Mandag skal redaksjonen åpne safen og konvolutten, og sammenligne Rolf Eriks budskap med de innsendte forslagene.

Lasse Nederhoed

SPENT: Mandag får redaktør Lasse Nederhoed og resten av «Folkeopplysingen»-redaksjonen vite hva som står på lappen Rolf Erik etterlot seg. Seerne må vente til 5. oktober.

Foto: Radiodokumentaren / NRK

– Vi er veldig spent på hva som skjer når vi åpner. Hvis de som mener de behersker dette har svart, og de faktisk har rett i sine påstander, så bør det jo bli flere riktige svar.

Flere som hevder å være klarsynte har vært skeptisk til eksperimentet, og har advart andre mot å delta i programmet. Det har ikke hindret flere tusen fra å ta utfordringen.

Stor interesse fra utlandet

De rundt to tusen svarene er systematisert i en database. Når konvolutten åpnes, blir Rolf Eriks budskap sammenlignet med forslagene i databasen for å se om noen har truffet nøyaktig, og hvis ikke, hvem som har kommet nærmest.

– Tror du noen har gjettet riktig?

– Jeg håper ingen har gjettet, da. Jeg tror ingen kommer til å ha rett svar, men det blir veldig morsomt om noen har det. Da snakker vi om et tv-historisk øyeblikk, sier Nederhoed.

Mens de fleste bidragene naturlig nok har kommet fra Norge, har Rolf Eriks utfordring også vakt interesse i utlandet. Redaksjonen har til sammen fått inn bidrag fra 26 land, og fra 25 ulike delstater i USA.

Selv om safen åpnes allerede i morgen, må du som seer vente tålmodig til 5. oktober for å få svaret. Da vises nemlig programmet på NRK 1 og NRK TV.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK