TV-aksjonen tuktet ikke «Nytt på nytt»

I løpet av den nesten tolv timer lange TV-aksjonen fulgte på det meste 791 000 nordmenn sendingen på NRK. Det var langt fra nok for å slå jubilanten «Nytt på nytt» i helgen.

Video TV-aksjonen 2010 (23:20-00:15)

Programlederne Dan Børge Akerø og Haddy N'jie kan juble over både høye seertall og fulle innsamlingsbøsser etter helgens TV-aksjon.

Foto: Nyhetsspiller

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum i Nytt på nytt

«Nytt på nytt»-gjengen feiret 300 sendinger med kake før helgen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

«Nytt på nytt» rundet sin trehundrede sending med 1 297 000 seere , og var derfor som vanlig ukens mest sette program med god margin foran «Skavlan», som endte på rundt 1 million seere.

Les også: Kjøpte seg «Nytt på nytt»-plass for 100 000 kroner

Årets TV-aksjon for Flyktninghjelpen, som gikk av stabelen på søndag, hadde med sine tre «programbolker» i løpet av dagen til sammen 421 000 seere i snitt.

Høy markedsandel

Hovedprogrammet fra 19.55 til 23.00 hadde i snitt 638 000 seere, 40 000 flere enn på samme tid i fjor. Like før klokken 21 nådde seertallene en topp på 791 000. Mellom 32 til 47 prosent av TV-seerne var i løpet av søndagen innom TV-aksjonens sendinger.

– Det er helt fantastisk, en markedsandel på nesten 50 prosent er veldig bra på en søndag, utbryter prosjektleder Unni Hansen til NRK.no.

Les også: - Et fantastisk år for TV-aksjonen

Bye og Rønning gir dressene sine til TV-aksjonen

Bye & Rønning underhold i programmet, og auksjonerte bort dressene sine.

Foto: Sølve Sæther / NRK

Hun forteller at det å lage et program med den rette balansen av alvor og underholdning ikke er enkelt, og at det er gledelig at de tydeligvis klarer det med TV-aksjonen.

– Det spennet vi har mellom artistene og gjestene er veldig viktig, og for meg sto Odd Børretzen og Bye & Rønning for høydepunktene i sendingen, sier Hansen.

Les også: Tok fri fra sykesengen

Rekordbeløp?

Hun er strålende fornøyd med at nordmenn ikke bare kjente sin besøkstid foran TV-en i år, men også åpnet lommeboken videre enn årene før. Foreløpig har det kommet inn over 202 millioner kroner til Flyktninghjelpen.

– Flyktninghjelpen har et helt uslåelig prosjekt, og det er tydelig at de treffer rett hjem hos folk, fastslår prosjektlederen.

Les også: Solgte etternavnet for 850 kroner

Kulturstrøm