TV-aksjonen tuktet ikke «Nytt på nytt»

I løpet av den nesten tolv timer lange TV-aksjonen fulgte på det meste 791 000 nordmenn sendingen på NRK. Det var langt fra nok for å slå jubilanten «Nytt på nytt» i helgen.

Video TV-aksjonen 2010 (23:20-00:15)

Programlederne Dan Børge Akerø og Haddy N'jie kan juble over både høye seertall og fulle innsamlingsbøsser etter helgens TV-aksjon.

Foto: Nyhetsspiller

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum i Nytt på nytt

«Nytt på nytt»-gjengen feiret 300 sendinger med kake før helgen.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

«Nytt på nytt» rundet sin trehundrede sending med 1 297 000 seere , og var derfor som vanlig ukens mest sette program med god margin foran «Skavlan», som endte på rundt 1 million seere.

Les også: Kjøpte seg «Nytt på nytt»-plass for 100 000 kroner

Årets TV-aksjon for Flyktninghjelpen, som gikk av stabelen på søndag, hadde med sine tre «programbolker» i løpet av dagen til sammen 421 000 seere i snitt.

Høy markedsandel

Hovedprogrammet fra 19.55 til 23.00 hadde i snitt 638 000 seere, 40 000 flere enn på samme tid i fjor. Like før klokken 21 nådde seertallene en topp på 791 000. Mellom 32 til 47 prosent av TV-seerne var i løpet av søndagen innom TV-aksjonens sendinger.

– Det er helt fantastisk, en markedsandel på nesten 50 prosent er veldig bra på en søndag, utbryter prosjektleder Unni Hansen til NRK.no.

Les også: - Et fantastisk år for TV-aksjonen

Bye og Rønning gir dressene sine til TV-aksjonen

Bye & Rønning underhold i programmet, og auksjonerte bort dressene sine.

Foto: Sølve Sæther / NRK

Hun forteller at det å lage et program med den rette balansen av alvor og underholdning ikke er enkelt, og at det er gledelig at de tydeligvis klarer det med TV-aksjonen.

– Det spennet vi har mellom artistene og gjestene er veldig viktig, og for meg sto Odd Børretzen og Bye & Rønning for høydepunktene i sendingen, sier Hansen.

Les også: Tok fri fra sykesengen

Rekordbeløp?

Hun er strålende fornøyd med at nordmenn ikke bare kjente sin besøkstid foran TV-en i år, men også åpnet lommeboken videre enn årene før. Foreløpig har det kommet inn over 202 millioner kroner til Flyktninghjelpen.

– Flyktninghjelpen har et helt uslåelig prosjekt, og det er tydelig at de treffer rett hjem hos folk, fastslår prosjektlederen.

Les også: Solgte etternavnet for 850 kroner

Kulturstrøm

 • Blir Festspilldikter i 2020

  Tormod Haugland blir Festspilldikter under De Litterære Festspill i Bergen 22.–23. mai 2020. Haugland er en produktiv forfatter, som har gått i en ny litterær retning de siste årene. Han ble blant annet nominert til P2-lytternes romanpris 2017 for «Om dyr og syn». Tidligere Festspilldiktere er blant andre Hanne Ørstavik, Per Petterson, Ingvar Ambjørnsen og Dag Solstad.

  Tormod Haugland fo0rfatterportrett
  Foto: Helge Skodvin
 • Ny podkast med opplesning

  Kolon forlag lanserer denne uka en podkast med rene opplesninger på 8–10 minutter. I første omgang blir det med forlagets egne forfattere, som Steinar Opstad og Julie Stokkendal. Disse podkastene skiller seg fra andre forlagspodkaster ved at de er helt uten jingle, innledning eller intervju.

 • Kan komme en «Kill Bill vol.3»

  Quentin Tarantino har hintet om at «Once Upon a Time in Hollywood» er hans siste film. Nå snakker han om en potensiell tredje «Kill Bill». En av idéene har vært å fortelle historien om Vernita Greens nå voksne datter, skriver Indie Wire.

  alb430787
  Foto: MIRAMAX / Album