Ga 100.000 for en plass i «Nytt på nytt»

– Jeg hadde bestemt meg for å vinne budrunden uansett hvor dyrt det ble, sier Follo-mannen.

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum i Nytt på nytt

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum tar imot gavmilde gjester fredag 19. november.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Han la inn budet på 100.000 kroner på vegne av Begeistringsetaten i Ski kommune. Begeistringsetaten jobber for en gladere verden, og da var det nærmest naturlig å by.

Ikke bestemt seg

– Du har noe som heter method acting, og noe som heter method living. Det handler om å gjøre noe for andre. Jeg hadde bestemt meg for å vinne denne budrunden uansett, sier Follo-mannen, som ikke ønsker å få navnet sitt på trykk.

– Nei, jeg er ikke så gira på å komme på TV. Jeg får nok oppmerksomhet fra før av, sier han.

Organisasjonen har ikke bestemt seg for hvem som skal få gleden av å gjeste «Nytt på nytt», men det skal skje i løpet av de nærmeste dagene.

– Men det hadde vært morsomt med ei jente, når det andre laget sender en mann, sier han.

Blid sørlending

Trond Jacobsen

Espen Jacobsen skal være panelgjest i Nytt på Nytt. Han håper å komme på lag med Knut Nærum.

Foto: Privat

Og på det andre laget finner vi 46 år gamle Espen Jacobsen. Sørlendingen fikk seg en overraskelse da han kom på jobb på OBH Nordica mandag morgen. Firmaet hadde vunnet budrunden, og han var den utvalgte.

– Dette blir en stor utfordring, og en veldig hyggelig overraskelse. Jeg har sommerfugler i magen.

– Er du morsom?

– Kona vil vel si nei. Jeg er nok ikke utprega morsom, men tar det som en kompliment at jeg ble valgt ut blant kollegaene mine på jobb. Jeg har kanskje stukket nesa litt fram i sosiale tilstelninger på jobb, og der har jo ikke kona vært, sier han og ler.

Prosjektleder Guri Skavlan har ikke bestemt hvem som skal være på hvilke lag. Men hvis Jacobsen får velge, går han for Knut Nærum.

– Det hadde vært morsomt å havne på hans lag. Men vi tar det som det kommer.

Kulturstrøm

 • Insta-poet nominert til Uprisen

  Trygve Skaug sin diktsamling for ungdom, «Følg med nå», er nominert til Uprisen 2020. Her kan de se de fem bøkene nominasjonsjuryen (bildet) har funnet verdige. Syv ungdomsskoleklasser fra ulike deler av landet skal nå lese de nominerte og kåre en vinner på Litteraturfestivalen på Lillehammer i mai.

  Nominasjonsjuryen med (f.v.) Ida Susann Tronstad, Råmund Vang, Mari Rønningen, Leah Homme Haddeland og Stella Kolstad viser fram de fem nominerte bøkene til Uprisen 2020.
  Foto: Vibeke Røgler / Foreningen !les
 • Vil ikke inn under Innovasjon Norge

  En rapport bestilt av regjeringen anbefaler at Design og arkitektur Norge (DOGA) overføres til Innovasjon Norge. – Vi er bekymret for at arkitektur og byplanlegging blir nedprioritert, sier direktør Tor Inge Hjemdal til Arkitektnytt.

  Tor Inge Hjemdal
  Foto: Eirik Evjen / DOGA