Ga 100.000 for en plass i «Nytt på nytt»

– Jeg hadde bestemt meg for å vinne budrunden uansett hvor dyrt det ble, sier Follo-mannen.

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum i Nytt på nytt

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum tar imot gavmilde gjester fredag 19. november.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

Han la inn budet på 100.000 kroner på vegne av Begeistringsetaten i Ski kommune. Begeistringsetaten jobber for en gladere verden, og da var det nærmest naturlig å by.

Ikke bestemt seg

– Du har noe som heter method acting, og noe som heter method living. Det handler om å gjøre noe for andre. Jeg hadde bestemt meg for å vinne denne budrunden uansett, sier Follo-mannen, som ikke ønsker å få navnet sitt på trykk.

– Nei, jeg er ikke så gira på å komme på TV. Jeg får nok oppmerksomhet fra før av, sier han.

Organisasjonen har ikke bestemt seg for hvem som skal få gleden av å gjeste «Nytt på nytt», men det skal skje i løpet av de nærmeste dagene.

– Men det hadde vært morsomt med ei jente, når det andre laget sender en mann, sier han.

Blid sørlending

Trond Jacobsen

Espen Jacobsen skal være panelgjest i Nytt på Nytt. Han håper å komme på lag med Knut Nærum.

Foto: Privat

Og på det andre laget finner vi 46 år gamle Espen Jacobsen. Sørlendingen fikk seg en overraskelse da han kom på jobb på OBH Nordica mandag morgen. Firmaet hadde vunnet budrunden, og han var den utvalgte.

– Dette blir en stor utfordring, og en veldig hyggelig overraskelse. Jeg har sommerfugler i magen.

– Er du morsom?

– Kona vil vel si nei. Jeg er nok ikke utprega morsom, men tar det som en kompliment at jeg ble valgt ut blant kollegaene mine på jobb. Jeg har kanskje stukket nesa litt fram i sosiale tilstelninger på jobb, og der har jo ikke kona vært, sier han og ler.

Prosjektleder Guri Skavlan har ikke bestemt hvem som skal være på hvilke lag. Men hvis Jacobsen får velge, går han for Knut Nærum.

– Det hadde vært morsomt å havne på hans lag. Men vi tar det som det kommer.

Kulturstrøm

 • Filmstjernen arrestert mange ganger

  Den 81-årige filmstjernen Jane Fonda er lidenskapelig opptatt av klimakampen. Og hun er ikke redd for å bli lagt i lenker for saken.
 • «Helsesista» får dialektpris

  «Helsesista»Tale Maria Krohn Engvik bruker ålesundsdialekt når hun kommuniserer og når ut til tusenvis av ungdom. Nå får hun Dialektprisen 2019. Prisen deles ut av landsstyret i Norsk Målungdom. Leder i Norsk Målungdom, Gunnhild Skjold, påpeker at Krohn Engvik (40) er opptatt av å bruke et språk som ungdom forstår.

  – At det språket er hennes egen ålesundsdialekt, er viktig for å tydeliggjøre at man ikke trenger å bruke oslodialekt for å nå ut over hele landet, sier leder Gunnhild Skjold i Norsk Målungdom.

  Cappelen Damm presenterer høstens bøker
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix