TV-aksjonen endte på 204 millioner kroner

Flyktninghjelpen er strålende fornøyd med innsamlingsresultatet. Nå håper de givergleden fortsetter i dagligvarebutikker de neste to ukene.

Video Tv-aksjonen

– Det har skjedd to store katastrofer tidligere i år, i Haiti og Pakistan, hvor mange allerede har gitt mye. Likevel har folk også gitt mye til TV-aksjonen, sier Christine Svanæs, strålende fornøyd leder i TV-aksjonen 2010.

Foto: Nyhetsspiller

Mandag kveld viste opptellingen at 204.177.081 kroner ble samlet inn under årets TV-aksjon.

Dan Børge Akerø og Haddy N'jie ledet TV-aksjonen 2010

Dan Børge Akerø og Haddy N'jie ledet TV-aksjonen 2010

Foto: NRK

– Vi skal telle opp og komme med et nytt tall for innsamlingen om to uker, etter en butikkampanje i Coops butikker, sier aksjonsleder Christine Svanæs.

SE OGSÅ: Du kan fortsatt bidra

Hun regner også med at det bil fortsette å komme inn penger ut året, men at innsamlingsresultatet om to uker blir tilnærmet «endelig».

SE OVERSIKT: Hvor mye ga folk i din kommune?

– Helt fantastisk

Aksjonslederen er svært fornøyd med det foreløpige resultatet.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Det har skjedd to store katastrofer tidligere i år, i Haiti og Pakistan, hvor mange allerede har gitt mye. Likevel har folk også gitt mye til TV-aksjonen, sier Svanæs.

LES OGSÅ: – Et fantastisk år for TV-aksjonen

Samlet inn penger på sykkel

Det var ingen problemer med å få folk til å stille som bøssebærere i årets TV-aksjon. Noen tok sykkelen fatt.

Foto: Nyhetsspiller / NRK

– Det mest rørende er alt engasjementet folk har vist. Vi har hatt fullt opp med bøssebærere over alt, og flere steder har folk stått i kø for å få gå, legger hun til.

På landsbasis har folk gitt 42,03 kroner til årets TV-aksjon, basert på tallene mandag. Folk i Rogaland har gitt mest, med 51,19 kroner per innbygger. Minst ga Oslo-folk, 35,72 kroner per person.

SE OVERSIKT: Hvor mye ga folk i ditt fylke?

Rekorden for totalt innsamlede penger til TV-aksjonen ble satt i 2006, da organisasjonen Sammen for barn (UNICEF) fikk inn om lag 238 millioner kroner.

LES OGSÅ: Dette er Flyktninghjelpen
LES OGSÅ: – Vi er der de trenger oss mest

Kampanje i Coop-butikker

Selv om det trolig ikke blir samlet inn like mye til Flyktninghjelpen i år, kan det raskt komme inn flere millioner.

Nå fortsetter nemlig aksjonen i 900 Coop-butikker over hele landet. Handlende kan kjøpe bonger pålydende 100 eller 200 kroner, til inntekt for TV-aksjonen.

Svanæs er spent på resultatet av butikkampanjen.

– Fjorårets TV-aksjon hadde et lite samarbeid med REMA 1000. Da ble det solgt bonger i 50 butikker, og det kom inn cirka en halv million kroner, opplyser hun.

– Dette er et tilbud til alle som ikke fikk gitt på dagen, for eksempel hvis de ikke var hjemme eller ikke hadde kontanter tilgjengelig, forklarer aksjonslederen.

LES OGSÅ: Ga 100.000 for en plass i «Nytt på nytt»