Solgte etternavnet for 850 kroner

I går het han van Eijk. Så solgte Stig etternavnet sitt, for å støtte TV-aksjonen.

Stig van Eijk

Husker du Stig van Eijk? Han solgte like godt navnet sitt til TV-aksjonens auksjon.

Foto: Lars-Kristian Nerbø, Bling Studio.

Da TV-lampene sluknet klokken 00.15 natt til mandag var det kommet inn over 202 millioner kroner i årets TV-aksjon. Og fremdeles er det bøsser i flere storbyer som ikke er talt opp.

Også på QXLs auksjon strømmet pengene inn:

Rapellering med Petter Stordalen endte opp på 25.500 kroner.

Petter Stordalen

Petter Stordalen gleder seg til rappelering. Han satt også i telefon-panelet under årets TV-aksjon.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

– Om jeg er fornøyd? Dette er jo helt fantastisk! Utrolig gøy både for oss, Flyktningehjelpen og TV-aksjonen, sier en blid Petter Stordalen til NRK.no mandag morgen.

Og et eller annet sted i landet sitter det en person med nytt navn; Stig van Eijk. Navnet til den tidligere Melodi Grand Prix-artisten ble solgt for 850 kroner.

– Jeg tenker at alle monner drar. Jeg skulle gjerne plusset på en ekstra null, men 850 kroner er jo likevel et lite bidrag.

Han er rett og slett litt usikker på hva han skal hete i framtida.

– Nå heter jeg jo bare Stig. Etternavnet er solgt. Men jeg må vel kanskje kjøpe det tilbake når jeg skal gi ut plate og sånn. Og det er jo egentlig greit, for da vil det komme inn mer penger, sier han.

En auksjon var imidlertid mer innbringende enn alle andre; setene i «Nytt på nytt».

En mann fra Follo har betalt 100.500 kroner for å få være med i panelet hos Jon Almaas og co., og det bare for den ene plassen. «Nytt på nytt»-auksjonen endte til slutt på 136.000 kroner.

Prosjektleder Guri Skavlan gleder seg veldig til innspillingen, som er om fire uker.

– Vi i redaksjonen synes dette er like gøy hvert år, og gleder oss veldig til å få besøk.

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum i Nytt på nytt

Trond-Viggo Torgersen, Jon Almaas og Knut Nærum ser fram til å få inn ukjente fjes i panelet.

Foto: Inger-Marit Knap Sæby/NRK.no

I fjor la kjøpmannen Øyvind Rasmussen 75.000 kroner på bordet for å få være med.

– Ja, det er klart jeg er litt smånervøs. Det er første gangen jeg har gjort noe som dette her, så da er det greit å starte med det største humorprogrammet i Norge, sa han til NRK.no før sending.

Jon Almaas har ingen spesielle ønsker for hvem som kommer i studio.

– Vi er åpne for alt. Det eneste som er viktig er at man er blid og positiv og har lyst til å være med og ha det gøy, sier han til NRK.no.

Sendingen kan du se på NRK1 fredag 19. november.

Kulturstrøm

 • Soloartister med bandkarriere

  Begge prøvde seg som soloartister i tillegg til å være frontfigurer av to av tidenes største band, The Rolling Stones og Queen. Radioprogrammet P.I.L.S. tar for seg historien til Mick Jagger og Freddie Mercury.

  I denne utgåva av P.I.L.S. med Finn Tokvam og Bård Ose handlar det om då Mick Jagger og Freddie Mercury, frontfigurane i The Rolling Stones og Queen, begge prøvde seg som popartistar midt på 1980-talet.
 • Sinne over kvinner i krigsspill

  I et av verdens mest populære krigsspill får du blant annet stå på ski i «Slaget om Narvik» og sabotere Rjukan-anlegget. Men spillbare kvinnelige karakterer får blodet til å koke hos spillere.

 • Metallica støtter brannofrene i USA

  Heavyrock-bandet Metallica donerer 100.000 dollar (840.000 kroner) til hjelpearbeidet etter dødsbrannene i California, USA. De gjør også en nyinnspilt akustisk støttekonsert tilgjengelig for nedlastning. Alle pengene som kommer inn skal gå til ofre og hjelpearbeidere via organisasjonen «All Within My Hands foundation». Det melder Rolling Stone.

  James Hetfield, Lars Ulrich
  Foto: Owen Sweeney / AP