Tom Remlov slutter i Operaen

Operaens administrerende direktør, Tom Remlov (64) forlenger ikke åremålet sitt og går av sommeren 2014. Det orienterte han de ansatte om på mandag.

Tom Remlov

Tom Remlov velger å ikke forlenge åremålet sitt ved Den Norske Opera & ballett.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Ifølge Aftenposten fikk de ansatte ved Den Norske Opera & Ballett en e-post fra Tom Remlov på mandag, hvor han blant annet skriver at Operaen befinner seg i en «krevende omstillingsfase, der behovet for kontinuitet og forutsigbarhet er stort.»

Remlov tok over direktørstillingen etter Bjørn Simensen, som satt i sjefsstolen i totalt 18 år. Når Tom Remlov trekker seg tilbake sommeren 2014, er det etter åtte år som direktør.

Må kutte

NRK.no har tidligere omtalt at Den Norske Opera & Ballett må spare inn 20 millioner kroner og kutte omtrent 25 årsverk.

Årsaken til masseoppsigelsene en kombinasjon av internasjonal finanskrise, høy lønnsutvikling og økte pensjonsutgifter, har Tom Remlov fortalt til NRK.

– Det er svært dramatisk for oss, uttalte Remlov til NRK.no forrige desember. nbsp;

Ellen Horn

Styreleder i Den Norske Opera & Ballett, Ellen Horn, må nå begynne letingen etter en ny administrerende direktør.

Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX

Til tross for kutt og oppsigelser, avviser Remlov overfor Aftenposten at det er et dårlig tidspunkt å forlate Operaen på.

– Jeg har kommet til at dette sannsynligvis er et like godt tidspunkt som noe. Jeg har fått to nye kunstneriske ledere på plass som nå har kommet svært godt i gang med sin første sesong, og vi har fullført en krevende økonomisering og nedbemanning uten konflikter, sier han til avisen.

I 2012 ble Ingrid Lorentzen ny ballettsjef og Per Boye Hansen ny operasjef ved Den Norske Opera & Ballett.

Tar det til etterretning

Styreleder i Den Norske Opera og Ballett, Ellen Horn sier at hun tar direktørens avgjørelse til etterretning.

– Det var et åremål som gikk mot sin slutt. Dermed er vi i gang med å rekruttere en ny. Dette er en veldig viktig og helt avgjørende toppstilling i norsk kulturliv. Det krever en grundig prosess, og vi er i tett dialog med huset og med Tom Remlov selv, sier Horn til Aftenposten.

Kulturstrøm

  • Scenerøyk gjør musikere syke

    Én av fem musikere i orkestergraven hos Den Norske Opera og Ballett blir sykemeldt på grunn av røyk som brukes som effekt på scenen, skriver Klassekampen. Flere mener de har utviklet astma i voksen alder fordi de blir utsatt for store mengder scenerøyk.

  • Krigshelt i Brage-nominert bok døde

    Norges siste grenselos, Åge Aulie, døde onsdag. Han var hovedinformant for boka «Grenselosene» av Hege Kofstad. Aulie deltok aktivt i boklanseringen med godt besøkte foredrag. Han rakk å oppleve at boka ble nominert til Brageprisen. Aulie begynte som grenselos som åtteåring og ble 85 år gammel.

  • Markusplassen stengt grunnet flom

    Ordføreren i Venezia, Luigi Brugnaro, har valgt å stenge Markusplassen som følge av den høye vannstanden i byen. Han mener storflommen er en helserisiko for innbyggerne og anbefaler folk å unngå å reise. Vannstanden er nå 153 cm over normalnivå.