The Beatles kuppet iTunes

The Beatles ble en umiddelbar salgssuksess da de tirsdag kom til iTunes. Spesielt i Norge.

The Beatles

The Beatles selger godt i digital versjon.

Foto: Apple

Beatles - 'Abbey Road'

«Abbey Road» er det mest populære Beatles-albumet i digital form.

Foto: EMI/Wikipedia
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

SELGER GODT: «Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band».

Foto: EMI / Apple Corps.
«Beatles Box Set»

SELGER GODT: «Beatles Box Set».

Foto: Apple

Det viste seg altså at det var Beatles-katalogen som var den store nyheten fra Apple i går .

På iTunes ble tirsdag 13 av «The Fab Four» sine album tilgjengelige for første gang.

Startet klatringen

Bandet startet straks klatringen på de digitale salgslistene. Etter at The Beatles kom på iTunes har bandet nå hele 7 av de 20 mest solgte albumene i Norge.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mindre enn et døgn etter at musikken var tilgjengelig i nettbutikken hadde fire av deres klassiske album kommet seg inn på den samlede topp 20-lista til iTunes, melder Reuters.

«Abbey Road»

Men i Norge er bandet altså enda mer etterspurt.

På den internasjonale versjonen av iTunes var det «Abbey Road» som var det mest populære albumet, mens «Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band» også var blant storselgerne.

I tillegg klatret også «Beatles Box Set» inn blant de 20 mest populære sammen med «The Beatles 1967-1970 (The blue album)».

I tillegg til albumene på den samla lista er gruppa i Norge også representert med platene «Revolver», «The Beatles 1962-1967 (The red album)», «The Beatles (White album)» og «Rubber soul».

Slipper spørsmål

På den amerikanske iTunes lista over singler var det «Here Comes the Sun», «Let it Be» og «Blackbird» som var de tre mest populære enkeltlåtene,

- Vi er spesielt glade for at vi ikke lenger vil få spørsmål om når The Beatles kommer på iTunes, sier bandets tidligere trommeslager Ringo Starr , ifølge Reuters.

Kulturstrøm

  • Stan Lee er død

    Den amerikanske tegneserielskaperen Stan Lee er død, 95 år gammel, melder TMZ. Lee er kjent for sine mange heltefigurer i Marvel-universet, som Spider-Man, Hulk, X-Men, Daredevil og Iron Man. Lee har også hatt en rekke småroller i Marvel-filmer.

    FILE PHOTO: Stan Lee gestures as he poses at the premiere of "Iron Man 3" at El Capitan theatre in Hollywood
    Foto: Mario Anzuoni / Reuters
  • Forfatterforeningen beklager urett

    Etter 2. verdenskrig ble 17 medlemmer av Den norske Forfatterforening urettmessig dømt av den såkalte æresretten. – De 17 opplevde på urettmessig grunnlag å bli dømt for å ha sviktet under krigen. Straffen mot dem var ubegrunnet og basert på til dels uriktige opplysninger og skjønn, sier Forfatterforeningens leder Heidi Marie Kriznik. Torsdag kommer foreningen med en offentlig beklagelse. (NTB)