NRK Meny
Normal

The Beatles kuppet iTunes

The Beatles ble en umiddelbar salgssuksess da de tirsdag kom til iTunes. Spesielt i Norge.

The Beatles

The Beatles selger godt i digital versjon.

Foto: Apple

Beatles - 'Abbey Road'

«Abbey Road» er det mest populære Beatles-albumet i digital form.

Foto: EMI/Wikipedia
Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

SELGER GODT: «Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band».

Foto: EMI / Apple Corps.
«Beatles Box Set»

SELGER GODT: «Beatles Box Set».

Foto: Apple

Det viste seg altså at det var Beatles-katalogen som var den store nyheten fra Apple i går .

På iTunes ble tirsdag 13 av «The Fab Four» sine album tilgjengelige for første gang.

Startet klatringen

Bandet startet straks klatringen på de digitale salgslistene. Etter at The Beatles kom på iTunes har bandet nå hele 7 av de 20 mest solgte albumene i Norge.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Mindre enn et døgn etter at musikken var tilgjengelig i nettbutikken hadde fire av deres klassiske album kommet seg inn på den samlede topp 20-lista til iTunes, melder Reuters.

«Abbey Road»

Men i Norge er bandet altså enda mer etterspurt.

På den internasjonale versjonen av iTunes var det «Abbey Road» som var det mest populære albumet, mens «Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band» også var blant storselgerne.

I tillegg klatret også «Beatles Box Set» inn blant de 20 mest populære sammen med «The Beatles 1967-1970 (The blue album)».

I tillegg til albumene på den samla lista er gruppa i Norge også representert med platene «Revolver», «The Beatles 1962-1967 (The red album)», «The Beatles (White album)» og «Rubber soul».

Slipper spørsmål

På den amerikanske iTunes lista over singler var det «Here Comes the Sun», «Let it Be» og «Blackbird» som var de tre mest populære enkeltlåtene,

- Vi er spesielt glade for at vi ikke lenger vil få spørsmål om når The Beatles kommer på iTunes, sier bandets tidligere trommeslager Ringo Starr , ifølge Reuters.

Kulturstrøm

 • Anti danket ut Snøhetta

  Anti vant konkurransen mot blandt andre Snøhetta om å bli Posten Norges nye designbyrå. Kommunikasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten Norge sier at Anti skal bidra med strategisk merkevare- og designutvikling. Posten har ambisjoner om å komme med flere nye tjenester sier Gjølme, og disse må fanges opp i Postens uttrykk visuelt og merkevaremessig. (Kampanje)

  Laster Twitter-innhold
 • Inviterte til intervju på «Reddit»

  Forfatteren Jo Nesbø inviterte brukerne av nettsamfunnet «Reddit» til å spørre ham om hva som helst. Under intervjuet kommer det fram at han ønsker å skrive om hvordan informasjonen vi mottar blir filtrert og forandrer måten vi ser på verden.

  Jo Nesbø
  Foto: Hilde Bjørnskau / NRK