The Beatles klar for strømming

Julegaven til mange musikkelskere er at The Beatles for første gang blir gjort tilgjengelig for strømming.

Music Beatles on Sullivan

The Beatles under en av sine opptredener på Ed Sullivan Show. Nå blir musikken deres etter alt å dømme tilgjengelig via strømmetjenester.

Foto: Dan Grossi / Ap

Tidenes største band har ikke vært tilgjengelig for kunder av Spotify, Apple Music eller Tidal, og de som har villet høre musikken deres har blitt henvist til å kjøpe den.

Men nå er det offisielt at musikken til kvartetten fra Liverpool legges ut på strømmetjenester fra og med klokka 00.01 juleaften.

Går bredt ut

Samtlige 13 studioalbum, som ble gitt ut mellom 1963 og 1970, samt to samlealbum, blir gjort tilgjengelig på ni ulike strømmetjenester.

Dermed har The Beatles' representanter Apples Corps og labelen Universal Music valgt å gå for en bred løsning, i stedet for å tilby musikken eksklusivt til én strømmetjeneste, slik for eksempel Prince har gjort.

The Beatles var også sene med å legge ut musikken for digitalt kjøp på Itunes, og gjorde det først i 2010. De solgte da 450.000 album og to millioner enkeltlåter bare den første uka.

Sent ute

To andre av tidenes største band, nemlig AC/DC og Led Zeppelin, har også vært tilbakeholdne, og gjorde musikken tilgjengelig for strømming først i år. Metallica er et annet band som først nylig har åpnet opp for dette.

Adele og Taylor Swift er blant dagens artister som ikke legger musikken sin ut for strømming , noe som er med på å sikre dem rekordhøyt platesalg.

Kulturstrøm

  • Første trailer for «Breaking Bad»

    Netflix har sloppe den første traileren for «El Camino: A Breaking Bad Movie» som kjem i oktober. Filmen følgjer historia til rollefiguren Jesse Pinkman etter siste sesong av den populære TV-serien. Filmen er skriven og regissert av Vince Gilligan, som også er mannen bak serien.

  • DiCaprio med Amazonas-støtte

    En ny miljøorganisasjon kalt «Earth Alliance», støttet av Leonardo DiCaprio, lover fem millioner amerikanske dollar i bistand til Amazonas, tilsvarende 44 millioner norske kroner. Pengene skal gå til å støtte regnskogen som brenner.