Supergod kylling

I dag lager Lise supergod kylling. Nam!

Kyllingfilet
Foto: NRK

Supergod kylling med tomater og chevre

Til 4 personer trenger du:  

 

4 store kyllingfileter, helst med skinn

180 g mild chevre, gjerne Haukli naturell

8 gode soltørkede tomater i olje

1 ss hakket frisk basilikum, merian eller oregano

saften av 1/2 sitron

500 g klase cherrytomater

olivenolje

salt og kvernet pepper

 

Fremgangsmåte

 

Varm ovnen til 200 grader.

Smuldre eller mos osten i en bolle.Bland inn hakkede soltørkede tomater, urter , salt og pepper.Bruk en skarp kniv og lag et snitt på langs av kyllingbrystene.Lag et snitt til på tvers og fordel osteblandingen i "lommene".

Legg de fylte brystene over i en smurt ildfast form el.l og press over sitronsaft.  Legg tomatene i formen og drypp olivenolje over kylling og tomater.Krydre godt med salt og pepper og stek det hele i ca. 25 minutter.

Kyllingen skal være gjennomstekt og gyllenbrun.Server med f.eks. kokte hvite bønner blandet med sennepsvinaigrette, finhakket rødløk og gressløk.

 

Tips:

Drypp 1 ss balsamicoeddik over tomatene før de stekes.

 

Kulturstrøm

 • Dolly leser for barna

  Fra 2. april vi Dolly Parton lese bøker høyt for barn på YouTube i en serie kalt Goodnight With Dolly, melder Consequence of Sound. Dolly Partons Imagination Library har siden 1990 sendt bøker gratis til barn som et tiltak mot analfabetisme og for leseglede. Lesestundene er en forlengelse av dette tiltaket, i anledning koronakrisen.

  Dolly Parton leser fra boka si for barn
  Foto: Andrew Harnik / AP
 • Tegneserieskatt for salg

  En samling på mer enn 40.000 DC comic-utgivelser skal selges, melder auksjonshuset Sotheby's. Samlingen stammer fra den britiske produsenten, forfatteren og DJ-en Ian Levine og består av hver eneste DC Comics-utgivelse fra 1934 til 2014, melder DPA. Tegneserieskatten byr på førsteutgaver av Superman og Batman, samt Wonder Woman sin første «opptreden» (NTB).

  Wonder Woman
  Foto: AP Photo / AP