NRK Meny
Normal

Stordalen avbryter dokumentarprosjekt på grunn av sykdom

En planlagt dokumentarfilm om Gunhild Stordalens liv skrinlegges. Årsaken er at Stordalen selv har blitt for syk.

Gunhild Stordalen

FOR SYK: En planlagt dokumentar om Gunhild Stordalen blir nå skrinlagt fordi Stordalen er blitt for syk til å delta.

Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix

Det skriver den svenske avisen Expressen torsdag.

Det svenske produksjonsselskapet Nyhetsbolaget begynte i fjor arbeidet med en dokumentar som skulle følge legen og miljøaktivisten Gunhild Stordalens kamp mot sykdommen systematisk sklerose.

Stordalen, som fikk et tilbakefall tidligere i år, har nå bestemt seg for å ikke delta videre i arbeidet med dokumentaren, som etter planen skulle vises på norsk og svensk TV etter nyttår.

– Dette var en dokumentar som langt fra var ferdig. Det er ikke slik at vi stanser dokumentaren, men det var ikke mulig å fortsette arbeidet med den på grunn av usikkerhet rundt situasjonen da Gunhild Stordalen fikk tilbakefall, forklarer Erik Aasheim, kommunikasjonsdirektør for Stordalens stiftelse EAT, til NRK.

Stordalen åpnet forrige måned den årlige EAT-konferansen i Stockholm. Forrige uke var hun programleder for Sveriges Radio-programmet «Sommar i P1», og fortalte blant annet om sykdommen og om frykten for å dø.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.