Stjernekamp-Heidi får endelig gjøre drømmerollen

Hun har spilt hovedroller på norske musikalscener i en årrekke. Men det er i kveldens Stjernekamp hun får gjøre den rollen hun drømmer mest om, når sjangrene er musikal og duett.

Heidi gjermundsen Broch synger opera i stjernekamp

Heidi Gjermundsen Broch har fått prøve seg i mange sjangre, og hun imponerte som Carmen i opera. Nå er hun på hjemmebane i musikal.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Heidi Gjermundsen Broch som toby i sweeney todd

Parallelt med Stjernekamp spiller Heidi 10 år gamle Toby i musikalen Sweeney Todd på Det Norske Teatret.

Foto: Erik Aavatsmark / Det Norske Teatret
Heidi Gjermundsen Broch

Heidi hadde hovedrollen som Donna i Mamma Mia! på Folketeatret.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX
Next to Normal

Heidi spilte bipolare Diana i Next to Normal, en rolle som ga henne både Heddaprisen og Teaterkritikerprisen.

Foto: Fredrik Arff/DNT
Which Witch

Heidi som Maria Vittoria i musikalen Which Whitch, laget av Benedicte Adrian og Ingrid Bjørnov.

Foto: Erik Berg

– Det er en drømmerolle, og jeg skulle gjerne sunget den, sier Heidi om tittelrollen i musikalen «Kristina från Duvemåla».

Musikalen er laget av ABBA-gutta Björn Ulvaeus og Benny Andersson, og en liten bit av drømmen til Heidi går nå i oppfyllelse under Stjernekamps musikalkveld når hun synger låta «Du måste finnas». Men selv om det kun er én låt, kan Heidi avsløre at hun ikke var langt unna å få hele drømmen i oppfyllelse da musikalen ble satt opp i Finland i 2012.

Selv om hun har valgt en låt som ikke er så kjent for folk flest, tror hun den har noe ved seg som alle kan kjenne igjen.

– For Kristina er det Gud som er hennes plattform i livet. Vi har alle en plattform, men når noe ødelegger for grunnmuren, sår det tvil. Sangen er veldig spesifikk, men har også noe veldig generelt ved seg, sier hun.

Fra datter til mor

Sjangermessig er Heidi denne uken godt på hjemmebane, og hun har spilt en rekke store roller de siste årene. Hun har vært Evita og Edith Piaf, og for tiden spiller hun guttungen Toby i Sweeney Todd på Det Norske Teatret.

Hun hadde også suksess i rollen som Donna i Mamma Mia! på Folketeateret i 2009. Men at hun fikk den rollen hadde hun aldri trodd da hun gikk på audition.

– På audition skulle de ha folk i 20-årene og 40-årene, og jeg var 35. Så jeg gikk på audition for rollen som dattera fordi jeg er såpass liten og har en slags letthet ved meg. Så da jeg fikk callback til mora så trodde jeg de hadde gjort en feil, sier hun.

Men hun bestemte seg for å kline til, og hun endte opp med å spille moren.

– Det er like gøy og utfordrende å spille voksen mor som det er å spille gutt på 10 år. Det er det som er lykken med å være skuespiller, og prøve å skape forskjellige illusjoner og verdener, sier hun.

Må levere fra hjertet

Nå er Heidi glad for at hun har kommet blant de fire siste i Stjernekamp så hun får synge favorittlåta, og hun er glad for alle som har stemt på henne.

– Jeg trodde ikke jeg skulle få være med så lenge, dette er ganske annerledes enn å stå på teaterscenen, sier hun.

Ukens sjangerekspert, skuespiller Frank Kjosås, har hjulpet deltakerne i musikal. Han har ikke laget seg noen forventinger før kvelden, men håper at artistene leverer fra hjertet.

– Det viktigste vi snakket om da vi jobbet er at vi skal forelle en historie. Selv om du er i en annen setting, kan du bare være deg selv. Forhåpentligvis får de til å formidle historiene gjennom seg selv, sier han.

Se Stjernekamp-artistene øve til musikal med sjangerekspert Frank Kjosås her

Kulturstrøm

  • Storbritannia vil regulere Netflix

    Britiske myndigheter ønsker å regulere store strømmetjenester som Netflix på samme måte som tradisjonelle kringkastere, ifølge nyhetsbyrået PA.

    Tilsynsmyndigheten Ofcom vil angivelig får mulighet til å ta avgjørelser i saker som skyldes klager på feil og partiskhet hos strømmetjenestene.

    – Reglene for hvordan kringkasterne opererer, ble skrevet for en analog tidsalder. De er ikke egnet for en tidsalder med smart-TV-er og strømming, sier en ikke navngitt regjeringskilde til PA.