Hopp til innhold

Øystein Wiik ryker ut av Stjernekamp for annen gang

– I kveld vil vi fort se hvem som faller gjennom, sier dommer Thomas Felberg. Seernes valg falt på Øystein Wiik som måtte forlate Stjernekamp for annen gang denne sesongen.

Øystein Wiik i Stjernekamp

– Jeg vet dommerne syntes jeg var for teatralsk, men sånn er jeg bare! sa Øystein Wiik.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Det fjerde av ti programmer i Stjernekamp svinget i takt med storbandet som var plassert på scenen, og alle artistene ble utfordret til det ytterste.

Felles for alle artistene er at de har som mål å bli Norges største entertainer. Men hva ligger egentlig i den gjeve tittelen?

Maria Haukaas Mittet i Stjernekamp

– Jeg var midt i en Woody Allen-film, sukket Thomas Felberg fornøyd.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– En entertainer er ikke bare en som synger bra, men en hvis personlighet overgår selve sangen. Du må ha utstråling, sjarm, bevegelsen - rett og slett full pakke, sa dommer Thomas Felberg.

Kveldens deltaker som hadde full pakke og ble dommerfavoritt for Thomas Felberg var Martin, mens Mona B. Riise mente Knut Erik imponerte mest. Gjestedommer Jens Wendelboe klarte ikke velge, og mente Maria, Martin og særlig Heidi utmerket seg mest.

Øystein Wiik røk ut av Stjernekamp

– Jeg er veldig fornøyd, og på én måte er det nok med fire kvelder, smilte Øystein.

Foto: Julia Naglestad / NRK

De tre som fikk færrest stemmer i Storbandaften var Øystein, Tommy og Celine, men det var Øystein som måtte forlate Stjernekamp.

– Nå får jeg arbeidsro, og det skal jeg bruke til å skrive en ny krim som skal hete «Min Stjernekamp», spøkte artisten.

Det er andre gangen Øystein Wiik ryker ut av Stjernekamp, men han tok det ikke med tungt hjerte:

– Jeg har jo tross alt litt erfaring med dette nå. Og så er det så mye som skjer fremover, at det nesten passet bra. Jeg skriver jo en ny krimbok, og så gjøres ungdomsromanen min om til film og jeg skal også til Østerrike for å synge opera, så det er mange der ute som nok er glad jeg ryker ut i kveld! humret Øystein.

Han klarer ikke peke ut hvilken opptreden han er mest fornøyd med, og sier at han har nytt hvert øyeblikk, men at han er klar til å gå videre.

– Man dør jo tross alt ikke av å ryke ut av Stjernekamp, sier han og tenker seg litt om:
– Kanskje unntatt i min nye krim!

Digitalt storband

Helge Sunde og Norges musikkhøgskole i Stjernekamp

– Det har blitt noen lange kvelder, men både jeg og studentene koser oss veldig, sa dirigent Helge Sunde.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Med seg på scenen hadde artistene et storband fra Norges musikkhøgskole. I spissen stod førsteemanuensis og dirigent Helge Sunde, som for anledningen hadde byttet ut dirigentstativet med et nettbrett.

– De aller fleste av oss har lagt igjen notebøkene hjemme for lenge siden. Det er mye lettere å se notene på nettbrett, og på scenen trenger man mindre belysning, så helhetsinnrykket for seerne blir mye bedre.

Sunde forteller at interessen rundt storband har skutt i været ved Musikkhøgskolen, men han vil ikke si hvor mange mennesker som kom på bandets forrige konsert:

– Får brannvesenet vite det, så blir det trøbbel! ler han.

Kulturstrøm

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)

  • Ny undersøkelse: Færre leser for barna sine

    Stadig færre foreldre leser høyt for barna sine. Andelen boklesere i befolkningen synker sakte, viser Leserundersøkelsen 2024, som blir sluppet i dag, skriver Den norske forleggerforeningen i en pressemelding.

    – Foreldres lesing er avgjørende for barns ordforråd og leseglede. Nå faller også disse tallene, dette er dramatisk, sier Trine Skei Grande, administrerende direktør i Forleggerforeningen.

    Én av fire foreldre leser aldri høyt for barna sine. I 2017 svarte 93 prosent av foreldre med barn under 10 år at de leste høyt for barna sine. I 2023 var tallet 75 prosent. Samtidig viser undersøkelsen at de som leser for barna sine, gjør det oftere enn før.

    Leseundersøkelsen har blitt gjennomført av Forleggerforeningen og Bokhandlerforeningen siden 1977.

    – Leserundersøkelsen bekrefter at vi trenger et krafttak for lesing, sier Trine Skei Grande i Forleggerforeningen og Anne Schiøtz i Bokhandlerforeningen.

  • Årets verk og Årets utøver

    Årets verk og Årets utøver 2023 ble delt ut i Spillerom, NRK P2, søndag 21. april. Dirigent og fiolinist Lars-Erik ter Jung er kåret til Årets utøver 2023. Tre vinnere får prisen Årets verk; Jan Erik Mikalsen for Fleurs, Nils Henrik Asheim for Organotopia, Tine Surel Lange – Two sides of the River. Prisene deles ut av Norsk komponistforening.

    Årets utøver og Årets verk 2023
    Foto: Kristin Kverndokk / NRK