Hopp til innhold

Stjernekamp-gutta ble forført av Carmen

Opera står for tur i Stjernekamp, og for Martin Halla og Tommy Fredvang ble forberedelsene litt annerledes enn hva de hadde forestilt seg.

Tommy Fredvang og Martin Halla som statister i Carmen

Tommy og Martin blir begge forført av Carmen når hun synger sin Habanera.

Foto: Elise Hellem Ratvik / NRK

Katarina Bradic som Carmen

Katarina Bradic som Carmen i Den norske opera.

Foto: Erik Berg / Den norske opera
Tommy Fredvang i Stjernekamp

Tommy Fredvang

Foto: Julia Naglestad / NRK
Martin ble sensuell i Stjernekamp

Martin Halla

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Jeg hadde ikke forberedt meg på noe, og visste ikke hva vi skulle gjøre eller hva slags scene vi skulle være med på. Det kunne jo være at vi skulle spille et tre eller stakittgjerde eller noe sånt, sier Tommy.

Han og Stjernekamp-kollega Martin Halla fikk nemlig i oppgave å være statister på en prøve på operaen Carmen, som hadde premiere i går. Det ble en opplevelse de sent glemmer, for det var langt fra trær og gjerder de skulle være.

– Vi skulle være beilerne til Carmen, og var soldater. Og så kommer bare tidenes dame inn døra. Jeg kjente jeg mista litt fokus, sier Tommy.

Og Carmen var den serbiske mezzo-sopranen Katarina Bradic, som er i Norge for å spille den kjærlighetssyke sigøynerjenta. Og hun gjorde sitt beste for å forføre Tommy, før hun gikk videre til Martin som fikk nærkontakt med de fleste kroppsdeler.

– Jeg følte det var litt skitten regi, ler Martin.

Norskeliensk

Martin og Tommy slipper heldigvis å la seg distrahere av Carmen når de står på scenen i kveld. Martin har valgt å synge «Ombra Mai Fu», den første arien fra Händels Xerxes.

– Jeg skal være konge, og koreografien min er at jeg skal synge til et tre. Låta handler om en kjærlighetserklæring til et tre, sier Martin.

Gutta synes naturlig nok noe av det vanskeligste med opera er å få det til å låte fint. Og Martin synes også det er greit å forstå det man synger. Begge har valgt operaer på italensk.

– Men det blir mer «norskeliensk» for meg, sier Tommy.

Han har valgt å synge «Una furtiva lagrima» fra Gaetano Donizettis L'elisir d'amore.

– Jeg har ingen kjennskap til opera, jeg bare lette og fant en melodi jeg syntes var fin. Det er tydeligvis en ganske vanskelig opera, så det er jo typisk. Men når man ikke vet om noe er lett eller vanskelig, blir jo alt vanskelig, sier han.

To stemmes ut

I tillegg til at opera er vanskelig i seg selv, er konkurransen ekstra spisset i kveld. I det andre programmet var det en teknisk feil med stemmene, så Øystein Wiik ble hentet tilbake til konkurransen. Det har derfor vært en deltaker mer enn planlagt de siste to ukene. Derfor må to av de syv deltakerne forlate programmet i dag.

Men den ekstra tøffe konkurransen bekymrer ikke Martin og Tommy enda.

– Vi kan ikke tenke så mye på konkurransen, det er nok å tenke på det man skal gjøre. Vi må bare fokusere på låtene fra uke til uke, sier Tommy.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)