Hopp til innhold

Celine måtte forlate Stjernekamp

– Jeg kjente det på meg i hele kveld, forteller Celine Helgemo som måtte forlate Stjernekamp.

Celine Helgemo synger gospel

Celine måtte forlate Stjernekamp, men mente dette hadde vært hennes beste opplevelse i livet.

Foto: Julia Naglestad / NRK

I kveldens Stjernekamp var dommerfavorittene Knut Erik, Maria, Trine og Heidi. Men dommernes ros og ris bestemmer ikke utfallet. Det er det stemmetallene som gjør, og denne gangen var det Celine og Heidi som havnet på bunn. Til slutt ble det klart at var det Celine som måtte forlate Stjernekamp.

– Jeg kjente det på meg i hele kveld, og da Knut Magnus sa navnet mitt, så var det helt greit. Jeg går ut med hodet hevet, og jeg synes jeg kom langt, jeg!

Celine er 20 år og var frem til i kveld den yngste blant artistene.

– Jeg tror erfaringen de andre sitter inne med gir dem et fortrinn. De kan dette med å synge på TV og det synes at de er rutinert enn meg. Bare se på dem! De er så utrolig gode.

Nå vil Celine slutte å synge andres låter og heller bruke tiden på sin egen musikk.

– Det gleder jeg meg til! Jeg skal finne ut hvem jeg er og hva som er mitt musikalske uttrykk. Men jeg har kommet et skritt videre på den veien takket være Stjernekamp, smilte hun.

Neste gang skal de synge musikal og duett, og artistene vet ikke hvem av de andre artistene de skal synge med ennå.

Fra himmelen til helvete

For Knut Erik var gospel-sjangeren en perfekt arena for å kunne formidle sin hjertesak fra menighetsrådet i Stange, nemlig at alle skal få gifte seg i kirken, uansett legning.

På scenen hade han fått med seg fire brudepar. Underveis i sangen «A change is gonna come» av Sam Cooke byttet parene plass, så to kvinner og to menn ble stående sammen hånd i hånd.

Celine Helgemo synger metal

– Farmor brølte i telefonen da jeg sa jeg skulle synge «Paranoid» av Black Sabbath, ler Celine.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Stemnigen i salen skiftet fort da artistene dro på med «head banging» og brøl i heavy metal-sjangeren. Celine Helgemo kunne fortelle at det i det minste var én seer hjemme som kom til å sitte å juble foran skjermen.

– Farmoren min er helt gal etter metal. En gang lot hun som om hun satt i rullestol for å få sitte på første rad under Ozzy Osborne-konsert!

Dommerne jublet frem artistene, og Mona B. Riise var fornøyd med hvilket spenn artistene viser frem.

– Dere hopper fra den ene sjangeren til den andre, og det er helt fantastisk!

Dobbelt opp

Mona B. Riise i Stjernekamp

Dommer Mona B. Riise gleder seg til artistene skal rocke løs.

Foto: Jade Josefine Nordahl / NRK

Når det er to sjangere, må det også være to sjangercoacher og gjestedommere. De faste dommerne Mona B. Riise og Thomas Felberg hadde med seg gospelvokalist Grethe Svensen og rockegitarist Berit Hagen, bedre kjent som «The Commander in Chief».

De to ekspertene har satt sammen Spotify-lister med sin favoritt-musikk som du kan høre her:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.