NRK Meny
Normal

Sony-toppsjef hyller Kygo

Sony Music-toppsjef Edgar Berger sier til NRK at norske Kygo er svært viktig for dem. – Han er født i den digitale musikkens gullalder, sier musikkmogulen.

Kygo

STOR FREMTID: Alt tyder på at den norske 23-åringen Kyrre Gørvell-Dahll har en stor fremtid i internasjonal musikk. Her er han avbildet på Coachella-festivalen i 2015.

Foto: Rich Fury / Ap/NTB Scanpix

Edgar Berger

SJEF: Edgar Berger er sjef for Sony utenfor USA. Han tror Kygo har en stor fremtid hos plateselskapet.

Foto: Sony

I går formiddag var noen av verdens mektigste toppsjefer i musikkbransjen samlet for å presentere nye tall fra den verdensomspennende bransjeorganisasjonen IFPI.

Under åpningstalen ble den norske EDM-artisten Kygo trukket frem som et kroneksempel på en artist som har en stor fremtid i den nye digitale musikkhverdagen.

Kygo har platekontrakt med Sony, et av verdens største plateselskaper. Edgar Berger, som er sjef for plateselskapet utenfor USA, har blant annet Beyoncé, Foo Fighters, Pink Floyd og Alicia Keys i stallen.

Likevel var det den norske 23-åringen som ble trukket frem under pressekonferansen.

– Kygo er stor for oss, og han har blitt født i den digitale musikkens gullalder, sier Berger til NRK.

Digitalt like stort som fysisk

Under pressekonferansen kom det frem at den globale musikkindustrien for første gang tjente like mye penger på digital musikk som på salg av fysiske formater.

På verdensbasis ble det omsatt digital musikk for 55,4 milliarder kroner i 2014, en stigning på 6,9 prosentpoeng fra året før.

Det er her Sony-toppsjefen mener Kygo kommer inn i bildet. Berger mener at Kygo er et stjerneeksempel på en artist som passer den nye musikkhverdagen perfekt.

– Den nye digitale alderen hjelper oss til å finne artister og få dem ut over hele verden mye fortere enn før, sier Berger om bergenseren.

Sony: – Vi følger med på alt

Sony-toppsjefen forteller at jobben med å spre musikken til talenter som Kygo har blitt veldig annerledes enn før den nye digitale musikkhverdagen.

– Vi følger med på alt. Vi kan se hvor musikken er populær, hvem som hører på den, hvordan de hører på den og så videre.

Han forteller også at spillelistene har tatt over for det døende albumformatet.

– Spillelister er veldig viktige nå. Vi får ofte tak i populære artister før radio begynner å spille dem verden over, og da kan vi vise til spillelister får å få dem til å spille artistene vi vil.

Det har ikke lyktes NRK.no å komme i kontakt med Kygo i forbindelse med denne artikkelen.

Kulturstrøm

 • Becaye Aw til Global Nights

  Becaye Aw er valgt til festivalmusiker på neste Global Nights festival i overgangen mai/juni 2019 på Sentralen i Oslo. Bacaye har røtter til Fulanifolket, og vokste opp i Dakar i Senegal. Musikken hans er beskrevet som vestafrtikansk blues som kombinerer eldre tradisjoner og moderne musikk.

 • TV-spel fører til turistboom

  Traileren for TV-spelet «Fallout 76» har ført til auka interesse for den amerikanske delstaten Vest-Virginia. Turistsida WVExplorer.com melder til Kotaku at den daglege trafikken har gått frå 2000 daglege besøk til 30 000. Spelet kjem ikkje ut før i november i år, men traileren for spelet har allereie 17 millionar visningar på Youtube.

 • Se høydepunkt fra Grieg-sendingen

  I helga gjennomførte 600 musikere verdens lengste Grieg-konsert! Her er noen av høydepunktene.

  Fikk du ikke med deg det historiske musikkmaratonet? Du kan se alle de 74 opusene i NRK TV.