Hopp til innhold

Kygo: – Deadmau5 liker å slenge dritt

Elektronikastjernen Deadmau5 kalte musikken til norske Kygo for «heismusikk». – Han liker å slenge dritt, så jeg tar meg ikke så veldig nær av det, sier det norske stjerneskuddet.

DJ'en Kygo på Parkenfestivalen i Bodø

BRYR SEG IKKE: Norske Kygo bryr seg ikke om Deadmau5' spydige kommentarer på Facebook.

Foto: Henrik Dvergsdal

Deadmau5

HEISMUSIKK: Den kanadiske EDM-artisten Joel Thomas Zimmerman har kalt musikken til Kygo for heismusikk.

Foto: MARK BLINCH / Reuters/NTB Scanpix

Den norske elektronikastjernen Kyrre Gørvell-Dahll, bedre kjent som Kygo, har så til de grader vind i seilene for tiden.

Hans største hit er spilt over 100 millioner ganger på Spotify, og 24-åringen blir ofte trukket frem som en av de mest lovende artistene på verdensbasis.

Det har flere av hans konkurrenter lagt merke til. Mot slutten av fjoråret kom en annen stjerne innenfor sjangeren med kraftig kritikk av nordmannen. EDM-artisten Deadmau5 mener Kygo lager «heismusikk».

«Kan nesten ikke vente på å få hørt dette i heisen (…) BLI OPPRØMTE, FOLKENS. Korridormusikk er TILBAKE», skrev Deadmau5 på sin Facebook-side.

Nå svarer bergenseren på kritikken.

– Han kritiserer veldig mange for veldig mye. Ordene sitter løst i munnen på han. Han liker å slenge dritt, så jeg tar meg ikke så veldig nær av det.

  • Se intervju med Kygo nederst i saken!

– Det er vanskelig å forstå

I disse dager er Kygo hjemme i Bergen for å hvile ut før en ny turné i USA. Der skal han spille for hundretusenvis av danseklare fans.

Han synes fortsatt det er vanskelig å forstå hvor fort han har skapt karriere.

– Hadde ikke forventet at låten min skulle bli spilt så mange ganger, det er ganske vanskelig å forstå.

Håper ikke folk går lei

– I disse dager er det mange som blir stjerner like fort som de falmer. Hvordan vil du opprettholde stjernestatusen din?

– Jeg håper jo selvsagt at det ikke skjer! Man må alltid forbedre seg og lage ny musikk hele tiden, folk går fort lei. Så jeg prøver hele tiden å gjøre det. Gå nye veier.

– Har du noen suksessoppskrift?

– Det er ingen suksessoppskrift, men det å finne sin egen stil er viktig. Folk må kunne kjenne igjen låtene dine.

Avicii-samarbeid?

Kygo røper at hans største drøm er å få samarbeide med sjangerens kanskje største stjerne – Avicii.

– Ja, det var han som fikk meg til å begynne med dette. Så det er en stor drøm.

I en tid der mange store aktører i bransjen ligger langflate etter 24-åringen, kan den drømmen vise seg å være mulig å oppfylle.

– Han er ikke lett å få kontakt med, men vi har snakket litt med manageren hans. Jeg har faktisk møtt ham et par ganger, men vi har ikke snakket om å lage musikk sammen ennå.

Intervju med Kygo fra hjemmet hans i Bergen.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.