NRK Meny
Normal

Slik blir minnekonserten for 22/7

Søndag markeres ettårsdagen for terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Sammen med Kulturdepartementet skal NRK samle tusenvis av folk på Rådhusplassen i Oslo.

Logo 22.7.2012

22. juli skjer det en rekke arrangementer, både i Oslo og på Utøya.

Foto: NRK

Ettårsdagen for angrepene på Utøya og i Regjeringskvartalet markeres med en direktesendt minnekonsert fra Rådhusplassen i Oslo 22. juli kl. 20:00. Konserten produseres av NRK på oppdrag fra Regjeringen og Kulturdepartementet. En oppdatert oversikt over de medvirkende er nå klar.

Vinni og Sivertsen

Vinni (Øyvind Sauvik) og Halvdan Sivertsen er noen av artistene som skal spille på Rådhusplassen på søndag.

Foto: Grøtt, Vegard / NTB scanpix

Følgende artister skal delta:

 • Bjørn Eidsvåg
 • deLillos
 • Karpe Diem
 • Kringkastingsorkesteret
 • Laleh
 • Lillebjørn Nilsen
 • Mari Boine
 • Marit Larsen
 • Tine Thing Helseth
 • Vinni & Halvdan Sivertsen

Forfattere:

 • Frode Grytten
 • Karl Ove Knausgård
 • Åsne Seierstad

– Dette er deltakerlisten

– Vi har ikke lagt opp til noen hemmeligheter i forbindelse med konserten, så den listen som står her er de som kommer til å delta under arrangementet, med forbehold om at uforutsette ting kan skje i siste øyeblikk.

Det sier Tommy Hansen, kommunikasjonsdirektør i NRK.

Det har tidligere vært spekulert i at Bruce Springsteen også skulle delta i arrangementet, noe Hansen hverken ønsker å bekrefte eller avkrefte.

– Kom tidlig

Både lokale og tilreisende er forventet i Oslos gater på søndagen, men Hansen håper på en verdig markering.

– Mange ønsker å delta både på konserten og på andre arrangementer i Oslo og på Utøya, så vi venter at det blir mye folk i området rundt Rådhusplassen.

For at flest mulig skal få en god opplevelse, oppfordrer Hansen fremmøtte til å ta med mat og drikke hvis de skal oppholde seg lenge i området. Man bør også møte opp tidlig hvis man ønsker å være sikret tilgang til selve Rådhusplassen.

– Det blir store endringer både i kollektivtrafikken og i trafikkmønsteret rundt Rådhusplassen, så vi anbefaler folk å være ute i god tid.

Storskjermer i sentrum

Nesten 500 bilder er kommet inn i NRKs hjertegalleri, og disse skal være med og pryde markeringen. Blant annet skal de inngå i vignetten som sendes før direktesendingen som kringkastes på radio, NRK1, TV2 og TVNorge, samt en rekke nettaviser.

– For de som ikke kommer seg helt til Rådhusplassen vil det også bli plassert opp storskjermer i området rundt, slik at flest mulig får mulighet til å delta på markeringen. Allikevel er det ikke sikkert at vi når alle de som er ventet i Oslo sentrum, og vi kan ikke love like gode forhold til alle.

Kulturstrøm

 • TV2-reporter er løslatt

  TV2-journalisten Kadafi Zaman har fått innvilget kausjon i alle saker i mandagens rettsmøte i Pakistan, ifølge hans forsvarer Imran Bamta.

  – Jeg er løslatt. Dommeren skjønte at saken er oppspinn. Jeg har vært vitne til ekstrem politibrutalitet, skriver Zaman i en tekstmelding til NRK.

 • Sommer i P2

  Tidlegare kulturminister Valgerd Svarstad Haugland er gjest i radioprogrammet «Sommer i P2». Ho spør seg sjølv kva som har forma henne til ein sterk meiningsberar, og spelar mellom anna av Bobbysocks «La det swinge», som ho fekk kritikk for framføringa av i 2001.

  - Ei kvinne ba om møte med meg. Ho hadde hatt vonde opplevingar av seksuell karakter. Tidlegare KrF-leiar Valgerd Svarstad Haugland fortel om den sommaren ho valde å stå på kvinnas side og etter kvart mista tilliten i partiet og gjekk av. Og ho spør seg sjølv om kva som har forma henne til ei sterk meiningsberar.
 • Drake er nummer éin på Billboard

  Det nye albumet til Drake, «Scorpion», held seg på førsteplass av den amerikanske albumlista for andre veke på rad, melder Billboard. Dette er det fjerde albumet totalt i 2018 som har meir enn éi veke på toppen av lista. P3 gav plata terningkast fem, og meinte at rapparen tilfredsstiller både hiphop- og r & b-fans.

  DRAKE
  Foto: AARON M. SPRECHER / AFP