Hopp til innhold

Aslak Gjennestad vs. Hard Bargain

I denne duellen er det country-artisten Aslak Gjennestad frå Rykene som skal knive mot Bluesbandet Hard Bargain Band frå Egersund.

Hard Bargain Band og Aslak Gjennestad
Foto: Birte Njøsen Horne / NRK

Aslak Gjennestad

Aslak vaks opp med mykje musikk rundt seg heile tida. Mora hadde han på fanget og song og spelte gamle slagarar. Det var på denne måten sørlendingen fekk smaken på musikken.

Då Aslak song for oss på Kjempesjansen var det med  Aslak Gjennestad- Mountain dew (trad.).

Her kan du lese meir om kven  Aslak Gjennestad er. 

Hard Bargain Band

Dette bluesbandet vant ”Union blues cup” under Notodden bluesfestival i august i fjor. Med det fekk bandet ein Norgesturne. Etter det vant dei Nettsjansen og sin runde av Kjempesjansen, no er dei klare for semifinalen.

Då bluesbandet spelte på Kjempesjansen var det med songen  "Outside my door" av Rune Ellertsen dei spelte.

Her kan du lese meir om kven  Hard Bargain Band er.

Berre ein vidare

Det er berre ei av desse to som går vidare til finalen i Kjempesjansen, og det er du som er med på å bestemme kven av dei som skal vidare dit.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober