Hopp til innhold

Solfa vs. Pitsj

Det blir kvinner mot menn i denne duellen. Den kvinnelege songgruppa Pitsj og den mannlege songgruppa Solfa skal knive om ein plass i finalen.

Pitsj og Solfa
Foto: Birte Njøsen Horne/Promo / NRK

Solfa

Denne gruppa består av fem mannlege lærarar som alle er i tretti åra og kjem frå Hamar. Dei draumar om å kunne leve av musikken sin.

Då Solfa spelte i Kjempesjansen var det ein  medley dei framførte.

Her kan du lese meir om kven  Solfa er.

Pitsj

Sidan 1999 har jentene i gruppa Pitsj gitt folk rundt om i landet frysningar langt nedover ryggen, på ein positiv måte.

I den runden av Kjempesjansen der Pitsj var med song jentene ein medley .

Her kan du lese meir om kven  Pitsj er.

Berre ein vidare

Det er berre ei av desse to gruppene som går vidare til finalen i Kjempesjansen, og det er du som er med på å bestemme kven av dei som skal vidare dit.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober