NRK Meny
Normal

Ozzy og Sharon under hammeren

Vil du kjøpe motorsykkelen som nesten drepte rockelegenden?

Ozzy Osbourne

Mimregjenstander fra Ozzy Osbournes liv går under hammeren.

Foto: Stephen Hird, STEPHEN HIRD / Scanpix

Les flere metal-nyheter!

En svart satengkappe og en ødelagt firehjuls motorsykkel som nesten kostet eieren livet, er blant de snodige og kostbare gjenstandene Ozzy Osbourne auksjonerer bort denne uka.

Mimregjenstander under hammeren

Møbler, kunst og mimregjenstander som har tilhørt Black Sabbaths frontmann og vokalist, hans kone Sharon og deres to barn går under hammeren under en auksjon i Beverly Hills som begynner fredag.

Inntekter fra auksjonen går til Sharon Osbournes behandlingsprogram for tykktarmskreft ved Cedars Sinai Medical Center i Los Angeles.

Mer enn 500 lotter fra Osbourne-familiens hjem - et hus i Beverly Hills, et ved stranda i Malibu og et gods i Buckinghamshire - skal auksjoneres bort.

Brannlampe

- Det har tatt et helt liv å samle alt dette. Det er som å gi vekk en del av oss selv og vi håper at hver eneste gjenstand finner et spesielt hjem, sier Sharon Osbourne - som ble friskmeldt etter behandling for kreft i 2002.

Blant gjenstandene er en bronselampe som trolig startet brannen i parets første hjem, samt Yamaha Banshee-motorsykkelen Ozzy Osbourne kjørte da han nesten mistet livet i en kollisjon i 2003.

Djevelhode i bronse

Andre auksjonsnumre er blant annet Ozzys kaffekrus (utrop 200-400 dollar) og et djevelhode i bronse som prydet inngangsdøra deres i Beverly Hills (utrop 800-1.200 dollar).

- Osbourne-familiens innflytelse er så uvanlig bred at alt som kan knyttes til deres liv eller karriere har stor samleverdi, sier Martin Nolan, toppsjef hos Julien's Auctions som har ansvar for auksjonen, ifølge nyhetsbyrået AP.

Flere kulturnyheter