Utsolgt på Trondheim Rockfestival

Det var så godt som utsolgt da første utgave av Trondheim Rockfestival gikk av stabelen fredag kveld.

TNT på Trondheim Rockfestival, 2007

Ronni Le Tekrø og TNT skuffet ingen på Trondheim Rockfestival.

Foto: Jørn Gjersøe, NRK

Les også: Inspirert av Beatles

Mer om Ozzy Osbourne!

Mer om TNT!

Oversikt: sommerens viktigste festivaler!

LES MER: ALT OM SOMMERENS FESTIVALER!

Ozzy Osbourne var hovedattraksjonen da den nye festivalen ble arrangert for første gang. Og nesten alle de 15.000 billettene som ble lagt ut for salg hadde forsvunnet da første konsert startet. Noe det gode været i trønderhovedstaden antagelig kan ta noe av æren for.

Trolig var det heller ikke mange av de oppmøtte som gikk skuffet hjem da den korte festivalen var over omkring 23.30.

Zakk Wylde, Black Label Society

Zakk Wylde og Black Label Society gjorde manns jobb som første band ut på Lerkendal fredag.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Legende

Å si at Ozzy Osbourne er en legende innen heavyrocken er ikke å overdrive. Han har levd ut alle klisjeene i boka og vel så det. Og han har solgt over 100 millioner plater over hele verden, om man tar med tiden i Black Sabbath. Men holder han fortsatt? Det var nok spørsmålet som mange stilte seg da Osbourne skulle gjøre Trondheim fredag.

Kvelden startet med Black Label Society – bandet til Ozzy-gitarist Zakk Wylde og TNT.

Undertegnede har sett TNT live mange ganger, og kveldens konsert med det nykomponerte mannskapet stod ikke tilbake for noe av det jeg har sett av bandet tidligere. Med en fin blanding av eldre og nyere stoff ble det en fin oppkjøring til kveldens hovedgjest på Lerkendal. Ikke minst ble den nykomponerte versjonen av Harley Davidson – en av trønderrockens bautaer - et høydepunkt.

Publikum Trondheim Rockfestival, Lerkendal Stadion, 2007

Det var i hvert fall ikke tvil om at publikum koste seg i sola på Trondheim Rockfestival.

Foto: Jørn Gjersøe / NRK

Ble delvis ødelagt

Konserten med Ozzy Osbourne ble for oss journalister delvis ødelagt ved at vi ikke fikk fotografere hovedattraksjonen – akkurat som i 2005 da Ozzy og Black Sabbath spilte på Roskilde .

Denne gangen lar vi derfor resten av kvelden forbigå i taushet. Jeg kan bare si at setlista var omtrent den samme som da Ozzy spilte i Helsinki på onsdag , med noen få unntak - blant annet spilte han "No more tears".

Det er meninga at Trondheim Rockfestival skal bli en årlig begivenhet på Lerkendal Stadion, og det har arrangørene på RBK-arenaen flere ganger bevist at de takler. Så var også tilfelle fredag kveld. Og det lover godt for framtidige arrangement at kveldens konsert ble solgt helt ut. Da blir det enklere å trekke store og gode navn til Trondheim i framtida.

Kulturstrøm

 • Relansering av filmklassiker

  Den prisvinnende filmen «Cinema Paradiso» fra 1988 er 4K-restaurert og relanseres nå på kino. – En fabelaktig mulighet til å se en tidløs klassiker på stort lerret, skriver NRKs filmanmelder Birger Vestmo. Terningkast 6.

  Fra filmen "Cinema Paradiso"
  Foto: Another World Entertainment
 • Passe god romfartshistorie

  Serien «The Right Stuff» på Disney+ handler om USAs syv første astronauter og kappløpet om å sende første mann ut i verdensrommet på starten av 1960-tallet. – Spektakulære romhelter i litt for såpete serie, skriver Filmpolitiet. Terningkast 4.

  Fra serien «The Right Stuff» som er tilgjengelig på Disney+.
  Foto: National Geographic/Gene Page / National Geographic/Gene Page