NRK Meny
Normal

Ozzy Osbourne fikk hiv-sjokk

Rockelegenden Ozzy Osbourne fikk nylig sitt livs sjokk da han fikk beskjeden om at han var hiv-positiv.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne fikk beskjed om at han var hiv-positiv på grunn av sitt tunge stoffmisbruk.

Foto: Matt Sayles / Scanpix/AP

Ifølge flere engelske aviser kom beskjeden overraskende på Black Sabbath-vokalisten og kona Sharon.

Familien Osbourne ble dypt sjokkert, skriver avisene, som siterer Glamour Magazine .

Feil resultat på grunn av stoffmisbruk

– Jeg gikk til legen for å ta en aids-test og han sa at den var positiv. Det var en av de verste dagene i livet mitt, sier Ozzy til Glamour Magazine.

Historien ender likevel lykkelig, for nye tester viste at det opprinnelige resultatet fra hiv-testene viste feil resultat.

– Senere viste det seg at immunsystemet mitt har blitt skadet av stoff og alkohol gjennom mange år, og at det derfor kom opp feil resultat på prøvene. Da jeg så ble testet igjen, var prøven negativ, sier Ozzy.

Ifølge legene ble den første testen påvirket av Ozzys årelange stoff- og alkoholmisbruk.

– Da jeg pleide å ruse meg meg havnet jeg å alle mulige slags situasjoner, sier Ozzy, som var en legendarisk kvinnebedårer før han slo seg til ro med familien.

Brøt sammen på innsamling for aids-ofre

Ifølge den britiske avisen Telegraph kan Ozzy vært det familiemedlemmet som datteren Kelly tenkte på da hun brøt sammen på en innsamling for aids-ofre for to år siden.

– Denne innsamlingen er så viktig for meg siden et av familiemedlemmene mine er hiv-positiv, sa Kelly Osbourne for to år siden, og la til:

– Og jeg er så stolt av ham.

Avsløringen av hiv-episoden til Ozzy er en av flere som disse ukene har blitt kjente i forbindelse med at han nå promoterer boken sin, «I Am Ozzy».