Hopp til innhold

- Ozzy er en luring

Metalveteranen Ozzy Osbourne har satt opp en liste over årets ti beste metalplater. - Ozzy er en luring, sier NRKs metalekspert Tor-Otto «Totto» Mjelde.

Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne på scenen i Vancouver tidligere i høst.

Foto: Jonathan Hayward / Ap

Ozzy Osbourne: «Scream»

Ozzy Osbourne setter sin egen utgivelse «Scream» på toppen av lista over årets beste metal-album.

Foto: Plateomslag
Black Label Society: «Order of the Black»

ANREPLASS: Black Label Society - «Order of the Black».

Foto: Plateomslag
Motörhead - «The Wörld is Yours»

TREDJEPLASS: Motörhead - «The Wörld is Yours».

Foto: Plateomslag
Totto Mjelde er programleder i Pyro og Sexy på NRK P3

Tor-Otto «Totto» Mjelde er programleder i Pyro og Sexy på NRK P3

Foto: Tom Øverlie / NRK
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ozzy Osbourne mener han har laget den beste metal-plata i 2010, når han lister opp de ti beste platene fra året som snart tar slutt.

«List of the day»

Det er bloggeren Rob O’Connor med bloggen List of the day som har fått tilgang til Ozzy sine liste over årets ti beste metal-utgivelser:

  1. Ozzy Osbourne - «Scream»
  2. Black Label Society - «Order of the Black»
  3. Motörhead - «The Wörld is Yours»
  4. Slash – «Slash»
  5. Halford - «Made of Metal»
  6. Korn - «Korn III: Remember Who You Are»
  7. Pantera - «Cowboys from Hell» (gjenutgivelse)
  8. Lamb of God - «Hourglass Box Set»
  9. Firewind - «Days of Defiance»
  10. AC/DC - «Iron Man 2»

Osbourne kommer ikke sjøl med noen begrunnelser for valgene sine, men Tor-Otto «Totto» Mjelde i NRK P3s metalprogram Pyro tror Ozzy har sine grunner for hvilke plater han velger å peke på.

- Velger samarbeidspartnere med omhu

- Ozzy er en luring, og velger samarbeidspartnere fra rocken med omhu. Gamlegitaristen Zakk Wylde med Black Label Society, Slash-platen som han er med på selv, og Ozzys nåværende gitarist Gus G. i Firewind, sier Mjelde.

- At han har seg selv på topp er jo en selvfølge. Man må jo like det en selv leverer. Ellers er det ingen vits, mener han.

- Og så fyller han på med gamle venner som Rob Halford og Lemmys Motörhead, samt at han jukser litt med å ta med hele tre samleplater eller gjenutgivelser, sier han videre.

Albumet «Scream» ble gitt ut i juni og fikk terningkast fire fra NRK Lydverket.

- Men listen er jo likevel fin, og å ha med Lamb Of God og Halford vitner om at Ozzy tross alt følger litt med på heavy metalens tilstand og utvikling.

Lager egen topp 10-liste

P3-programmet Pyro vil sjøl levere en egen liste over de beste utgivelsene fra 2010 før jul, men er ikke veldig enig med Ozzy.

- Vi kan vel røpe såpass at Pyros egen topp 10 liste fra 2010 ikke inneholder en eneste av de platene Ozzy har med, men å kritisere Ozzy på noe som helst får du oss aldri til å gjøre, sier Totto Mjelde med et smil.

Enig med Ozzy? Gi oss din liste her:

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter