Hopp til innhold

Oscar-akademiet: Will Smith nektet å forlate salen etter slaget

Oscar-akademiet sier at skuespiller Will Smith ble bedt om å forlate salen etter å ha slått til komiker Chris Rock under utdelingen søndag, men at Smith nektet.

Xh9zlJBInfc

Dette slaget har gått viralt på internett.

Styret i akademiet møttes onsdag for å innlede den disiplinære prosessen mot Smith for slaget, som er brudd på akademiets retningslinjer. Akademiet sier at konsekvensene for Smith kan bli utestengelse, utvisning eller andre former for straff.

Mange har lurt på hvorfor Smith fikk fortsette å sitte på første rad etter opptrinnet.

– Ting utspilte seg på et vis vi ikke kunne ha forutsett. Vi ønsker å gjøre det klart at Smith ble bedt om å forlate seremonien og nektet, men vi erkjenner også at vi kunne ha håndtert situasjonen annerledes, heter det i en uttalelse fra akademiet.

Sian Heder

Will Smith fiket til komiker Chris Rock fordi Rock fleipet med hårfrisyren til Smiths kone. Se flere bilder fra Oscar-utdelingen.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters
Det er sterke kandidater Norge kjemper mot under årets Oscar-utdeling, og prisen glapp i begge kategoriene for Verdens verste menneske. Her er noen høydepunkter fra utdelingen.

Sjokkerte publikum

Skuespilleren sjokkerte publikum i salen og seerne hjemme da han gikk opp på scenen under humorinnslaget til Chris Rock og slo ham etter at han dro en vits om kona Jada Pinkett Smith.

Da Rock vitset om Jada Pinkett Smith og at han gjerne ville se en oppfølger til «G.I. Jane», ble ektemannen tilsynelatende fornærmet. I filmen fra 1997 spiller Demi Moore en snauklipt soldat. I 2018 ble Pinkett Smith diagnostisert med alopecia, en hudsykdom som gjør at håret slutter å vokse og faller av.

Jada Pinkett Smith har vært åpen om sykdommen som har ført til betydelig hårtap, og forsøkt å avstigmatisere sykdommen og hjelpe andre i samme situasjon.

Etter voldshendelsen vant Smith i kategorien beste mannlige skuespiller for filmen «King Richard». Mandag unnskyldte Smith til Rock, akademiet og TV-seerne, og sa at han gikk over streken.

Rock tok bladet fra munnen

Natt til torsdag norsk tid brøt komiker Chris Rock stillheten om det som skjedde på Oscar-utdelingen. Det skjedde under et show i Boston.

Rock sa, ifølge Variety, at han ikke hadde noen vitser om slaget, fordi kan fordsatt jobber med å prosessere det som har skjedd.

– På et tidspunkt vil jeg snakke om det, og det vil bli seriøst og morsomt, sa komikeren.

Chris Rock spiller hovedrollen i «Spiral: From the Legacy of Saw».

Komiker Chris Rock.

Foto: Brooke Palmer/Nordisk Film Distribusjon / Brooke Palmer

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters