NRK Meny
Normal

Nico D ute av «Stjernekamp»

Reggae-artist Nico D fikk færrest stemmer og måtte forlate «Stjernekamp» lørdag kveld.

Nico D

Nico D var den første artisten som røyk i Stjernekamp.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Reggae-artist Nico D opptrådte med The Doors-låten «Break on through (to the Other side)» og ble kalt en av kveldens modigste artister av ekspertpanelet. Det holdt likevel ikke for Nico D.

Nico D

Nico D opptrådte med The Doors-låten «Break on through (to the Other side)».

Foto: Julia Naglestad / NRK

– «Break on through (to the Other side)» er en litt monoton låt, så det er vanskelig å gjøre den til noe spesielt men jeg syns det ble veldig bra, sa Mona B. Riise etter at Nico D hadde sunget.

– Jeg syns det gikk mye bedre enn forrige gang, derfor var det veldig kjipt å ryke ut nå, sa Nico D etter sending.

Neste uke er det hip hop som står på programmet for «Stjernekamp»-artistene, og Nico D sier han syns det er kjedelig å ikke få være med på det.

– Jeg er ingen hiphoper, men jeg gledet meg veldig til neste uke, sier han.

Utfordring for de mindre kjente artistene

Jenny Jensen i Stjernekamp

Jenny Jensen sang låten «Call Me» av Blondie.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Sammen med Sisi og Jenny Jensen fikk Nico D færrest poeng av seerne. Også forrige uke havnet Sisi og Nico D i bånn .

Ekspertpanelet tror de mindre etablerte artistene er mer utsatt enn artistene som har vært i gamet i lang tid, og dermed har store fanbaser. Likevel tror de ikke det er umulig å nå helt til topps.

– Etter hvert som konseptet har satt seg godt, og jeg tror seerne kommer til å velge de artistene som gjør det best fra uke til uke, sier Mona B. Riise.

Ole Evenrud og Hans Erik Dyvik Husby er enig med henne.

– Vi skjønte jo at det kom til å ta noen uker før de som stemmer får et forhold til hver og en artist, og velger seg en favoritt. Sånn sett var det veldig kjipt at Nico røyk ut nå, for han var kanskje den som hadde forbedret seg mest, sier Dyvik Husby.

Sisi var i faresonen lørdag kveld, og er klar over at hun ligger farlig an.

– Ja, jeg er nok underdogen og den med mest å bevise. Men neste uke er det hip hop, da er jeg mye mer i mitt rette element, sier Sisi.


– Vi må starte band sammen

Rein Alexander i Stjernekamp

Rein Alexander «Paradise City» av Guns N´Roses.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Det var gitarriff, pyro og hese stemmer som sto i fokus i Stjernekamp lørdag kveld, da artistene skulle bryne seg på ekte rock’n roll. Tidligere Turboneger-vokalist Hank von Helvete var på plass som sjangerekspert sammen med Ole Evenrud og Mona B. Riise.

De ti artistene gjorde låter av store internasjonale rockestjerner.

Operasanger Rein Alexander sang «Paradise City» av Guns N´Roses. Han skrek lungene tomme for luft og leverte et forrykende rockeshow som fikk kjempekritikk av ekspertpanelet.

– Når jeg ser deg bruke sangtalentet ditt til å synge hårete, grisete rock’n roll, så tenker jeg at du og jeg burde starte band sammen og utkonkurrere Meatloaf, sa Hans Erik Dyvik Husby etter å ha sett Rein Alexander i aksjon.

De to ble enige om å døpe bandet «Reint helvete».

– Jeg tror det bandet hadde blitt veldig bra. Hank er en fantastisk fyr, og det bor mye likt i oss. Jeg kommer nok til å ringe han i morra og foreslå en øving, sa Rein Alexander til NRK.no etterpå.

– Dette er noe av det rareste jeg har gjort, men jeg kommer definitivt til å gjøre mer av dette. Når jeg synger rock blir jeg bare enda mer glad i klassisk.

– Beste så langt i «Stjernekamp»

Tor Endresen i Stjernekamp

Tor Endresen koste seg på scenen lørdag kveld. Han sang låten «Sex on fire» av Kings of Leon.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Publikum fikk også se en tøff og rocka Tor Endresen gjøre «Sex on fire» av Kings of Leon, sammen med en rekke spreke kvinnelige dansere.

– Når en godt voksen mann får æren av å ha med seg så mange unge vakre kvinner på scenen, så får man masse energi, jublet Endresen etterpå.

Hans Erik Dyvik Husby var helt overbevist og merkbart imponert av den rocka utgaven av Endresen.

– Dette er så kult. Hvis du gjør den låten der på Hovefestivalen, kan du bare gå bort i teltleieren fra telt til telt, og alle jentene vil ligge med deg. Dette er det beste jeg har sett på Stjernekamp til nå, utbrøt han.

Til NRK.no forteller Endresen sa han kan takke trommisen sin, Espen Vågstøl, for låtvalget.

– Han tvang meg til å gjøre denne låta, forklarer Endresen, som sier han var rørt over tilbakemeldingen fra ekspertpanelet.

– Jeg blir bare flau og ydmyk når jeg får sånn tilbakemelding, sier Tor Endresen.

– Jeg har ikke spilt rock på mange år, men jeg har drevet med det før. Jeg debuterte jo på kalvøya i 1986. Men det som er så artig med dette konseptet er at det plutselig sitter noen i salen som ser at jeg passer til denne sjangeren. Dette ga meg i hvert fall sinnssykt lyst til å gjøre mer rock.

Rocker videre utover natten

Nico D ble ikke sittende og sture etter sortien fra Stjernekamp.

– Nå skal vi feste sammen, det gleder jeg meg til. Vi har blitt en veldig sammensveiset og fin gjeng, så jeg lover å slippe meg skikkelig løs, smiler Nico D.

Sisi lover å fortsette i samme stil som under sending.

– Vi er ikke ferdig som rockere ennå. Vi har fortsatt festen igjen. Jeg vet at vi ikke kommer på nivå med de aller største, men vi skal gjøre vårt beste, sier Sisi med et bredt glis.

I forrige ukes «Stjernekamp» fikk Tuva Syvertsen mye skryt fra ekspertpanelet. Denne uken var Mariann Thomassen blant de som ble trukket frem av ekspertene. Mona B. Riise lovpriser Thomassens opptreden

– Mariann var helt klart best i kveld. Hun er jo en rocker. Men jeg ble mest overrasket over Rita Eriksen, som taklet rockesjangeren overraskende godt.

Kulturstrøm

 • Den vanskelege skrivinga

  Han brukte éi veke på førsteutkastet. Så brukte han fem år på å skrive det om til ein roman. Høyr forfattar Jan Kristoffer Dale i Sommer i P2.

  - De kalte oss for «griser», «feite svin» og «fleskeberg». De kalte oss for mye mer. Nå spør folk meg om jeg kan fortelle. I Sommer i P2 forteller forfatter Jan Kristoffer Dale om opplevelsene i oppveksten som har formet ham, om forfattere som har inspirert ham - og om sin egen skriving.
 • Borats «Who is America» provoserer

  Sacha Baron Cohen – også kjent som Borat – er tilbake med satireshowet «Who is America». Flere republikanske politikere føler seg snytt etter å ha blitt intervjuet av komikeren i en fiktiv rolle, om hvorvidt barn skal ha rett til å bære våpen. En av dem er Joe Wilson, som sitter i Kongressen for staten South Carolina. Han må stå for å ha uttalt følgende: – En treårig kan ikke forsvare seg selv mot et angrep ved å kaste et Hello Kitty-penal mot angriperen. Grunnlovens fedre satte ingen aldersgrense på loven. Se saken på Danmark Radios nettsider.

  Who is America satireshowet til Sacha Baron Cohen
  Foto: HBO
 • Vokalisten forlét Kvelertak

  Erlend Hjelvik sluttar i Kvelertak. På Facebook-sida til bandet skriv vokalisten at måla og motivasjonen til bandet har bevega seg i ulike retningar. Fansen reagerer i hopetal i kommentarfeltet under posten. Kvelertak vil halde fram utan Hjelvik, og dei fire annonserte festivaldatoane til bandet i sommar blir gjennomført med gjestevokalistar, melder VG.

  Kvelertak på Slottsfjell 2013
  Foto: Kim Erlandsen / NRK P3