– Du var helt rå på scenen

Tuva Syvertsens opptreden i «Stjernekamp» fikk kjemperos av ekspertpanelet lørdag kveld. Det gjorde også Mariann Thomassen, men det norske folk var ikke like positive.

Tuva Syvertsen opptrer på Stjernekamp

Tuva Syvertsen i rollen som prostituerte Jenny Smith fra musikalen Rise and fall of the city of Mahagonny.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Hva syns du om kveldens «Stjernekamp»? Si din mening nederst i artikkelen!

Lørdag kveld gikk startskuddet for «Stjernekamp», der ti artister kjemper om å bli Norges beste entertainer. Alejandro Fuentes hadde funnet frem danseskoene, og sang og danset seg gjennom låten «Grease».

Han er fast bestemt på å nå langt i konkurransen, og avslørte sin strategi til NRK.no i pausen.

– Jeg har stemt fem ganger på meg selv. Jeg må jo gjøre det jeg kan, ler han.

Fuentes var med i Idol i 2005, men til tross for at han nå har noen flere år på baken, kjenner han fortsatt nervøsiteten komme snikende når det er hans tur til å opptre.

– Det er fortsatt skummelt, og jeg får den samme følelsen som jeg gjorde i 2005. Shit, der er det kamera og sånn. Fordelen med å ha gjort dette før er at jeg husker hvordan jeg skal samle nervene og tenke på hva jeg skal gjøre, sier han.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Ny respekt for musikalartister

Alejandro Fuentes Stjernekamp

Alejandro Fuentes sang låten «Grease» i kveldens «Stjernekamp».

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Dette er kvelden for de store følelsene, sa programleder Kåre Magnus Bergh da han åpnet «Stjernekamp». De ti artistene skal gjennom ti programmer bryne seg på en rekke forskjellige musikksjangrer, og i kveld var det musikal som sto på programmet.

– Jeg har kimset av musikalartister hele livet, men det kommer jeg aldri mer til å gjøre, lovet Tuva Syvertsen da NRK.no snakket med henne etter sending.

Hun opptrådte med låten «Alabama song» fra Rise and fall of the city of Mahagonny og stilte i kveldens dristigste kostyme. I rollen som horen Jenny Smith sang hun farvel til sitt hjem for å sette ut på jakt etter whisky, dollar og vakre menn.

– Jeg har aldri hatt på meg korsett før, men det gjør underverker for holdningen, tross litt pustebesvær, smilte hun.

Syvertsen forteller hun måtte gå noen runder med seg selv før opptredenen.

– Jeg blir så forferdelig flau av sånne greier som dette, så det å stå på scenen var en helt surrealistisk opplevelse. «Er dette meg?» spurte jeg meg selv om. Så dette føles helt klart som en seier, og jeg har lært en hel masse!

At hun seiret mente også ekspertpanelet i «Stjernekamp», som trakk henne frem som en av kveldens beste artister. Sammen med Tor Endresen og Anneli Drecker fikk hun skryt for de beste musikaltolkningene.

Mariann på gråten

Mariann thomassen stjernekamp

– Det var helt magisk å stå på scenen i kveld, sa Mariann Thomassen, som opptrådte med låten «I Don’t Know How To Love Him».

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Surferosa-vokalist Mariann Thomassen leverte en avkledd og sårbar versjon av «I Don’t Know How To Love Him» fra Jesus Christ Superstar. Det fikk ekspertpanelet til å dra fram superlativene.

– Jeg blir helt sjokka av å se deg sånn. Du har en helt annen stemme enn når du synger for Surferosa. Jeg syns det var kjempefint, og jeg ble helt rørt, sa Mona B. Riise.

Også Thomassen innrømmet at hun fikk klump i halsen av å fremføre låten.

– Jeg kjente veldig på sårbarheten i sangen, og da jeg var ferdig presset tårene på. Det er en låt jeg tror alle kan kjenne seg igjen i, sa hun til NRK.no.

Tross gode ord fra ekspertpanelet, var altså ikke publikum like enige. Sammen med Nico D. og Sisi fikk Mariann Thomassen færrest poeng fra publikum som stemte, og står dermed i fare for å ryke ut neste lørdag.

Nett-TV: Se Mariann opptre med «I Don’t Know How To Love Him»

Tar ikke sorgen på forskudd

Sisi sang Aquarius

Sisi sang låten «Aquarius».

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Sisi gjorde en versjon av «Aquarius» fra musikalen Hair.

– Jeg er kjempefornøyd med min innsats, og skal bare fortsette å øve og gjøre mitt beste, sa hun til NRK.no etter at resultatet var klart.

Allerede i morgen starter hun å forberedelsene til neste uke, og det er da det virkelig gjelder.

– De stemmene vi fikk i dag er bare en bonus, og de blir lagt sammen de vi får neste uke. Jeg kan jo ha havnet øverst av de tre dårligste. Jeg tar ikke sorgene på forskudd, smiler hun.

Dette sang deltakerne:

Hva syns du om kveldens artister? Si din mening her.

Kulturstrøm

 • Sprik i boksalg under pandemien

  Publishing Industry Report for 2020 ble lagt fram på bokmessa i Frankfurt i dag. Tallene viser en betydelig nedgang i boksalget under pandemien i store deler av verden, som Tyrkia (- 31,6 %) og Brasil (- 19,8 %). Andre igjen har opplevd oppgang, som Japan (+ 10,7 %), Italia (+ 8,6 %) og Norge (+ 4,2 %). Andelen digitalt boksalg fortsetter å øke, skriver Bok365.

 • Girl in Red nominert til MTV-pris

  Girl in Red er nominert til to priser under årets MTV EMA-prisutdeling. Marie Ulven fra Horten er nominert i kategoriene beste video med budskap for videoen "serotonin" og som beste såkalte push, skriver NTB. Prisutdelingen finner sted i Ungarn den 14. november.

 • Palmesus forventer røde tall

  Musikkfestivalen Palmesus i Kristiansand regner med å gå med et betydelig underskudd i regnskapet i år. Det sier festivalsjef Leif Fosselie til Fædrelandsvennen. Festivalen mottok koronastøtte fra Kulturrådet i fjor og fikk et overskudd i 2020 på 14 millioner kroner.

  Leif Fosselie
  Foto: NRK Sorlandet