Mariann Thomassen ble forelsket i rock som seksåring

Mariann Thomassen har vært dypt forelsket i rock siden første gang hun hørte Kiss som seksåring. – Å spille rock er en erotisk opplevelse for meg, sier Stjernekamp-deltakeren til NRK.no

Mariann Thomassen og bandet "Frizzy" opptrer på Ungommens Kulturmønstring i 1998.

Mariann Thomassen og bandet 'Frizzy' opptrer på Ungommens Kulturmønstring i 1998.

Mye har skjedd siden Mariann Thomassen spilte på UKM med bandet Frizzy i 1998.

Hun har turnert med The Killers, drukket øl med David Bowie og hengt med gutta i Jackass. Thomassen har levd rockedrømmen, som for øvrig startet med Kiss og Led Zeppelin i Stryn i 1985.

– Jeg var seks år da jeg hørte rock for første gang. Den sjangeren har alltid beveget meg på en helt annen måte enn all annen musikk, sier Thomassen til NRK.no.

– Rock er en erotisk opplevelse

Men etter bruddet med Surferosa i august 2009 har det ikke blitt så mye rockebandvirksomhet som Thomassen hadde håpet. Derfor nyter hun å kunne gjøre det hun gjør best på Stjernekamp.

Thomassen skal tolke Led Zeppelins «Whole Lotta Love» i lørdagens Stjernekamp. Etter en av de siste øvingene med bandet strålte hun av energi.

– Det er helt fantastisk å få spille rock igjen. For meg er det en erotisk opplevelse.

Kom til finalen i Ungdommens Kulturmønstring

Der flere av de andre deltakerne kanskje vil føle seg litt som Bambi på glattisen når gitaren blir vrengt og flammene slikker scenekanten, er Thomassen i sitt ess.
33-åringen har lang erfaring som ”rocker”. Allerede som seksåring oppdaget hun heavyrockbandet Kiss. Etter det var hun solgt. Videre kom Led Zeppelin, David Bowie, Jimi Hendrix, Rolling Stones og så videre, og så videre.

Da Thomassen gikk på ungdomsskolen startet hun rockeverksted i Stryn sammen med en kompisgjeng. Det første bandet som bet virkelig fra seg var «Frizzy», som kom helt til finalen i Ungdommens Kulturmønstring.

Etter et lite dykk i arkivet har NRK.no gleden av å presentere Mariann Thomassen som 19-åring. Bidraget kan du se øverst i videovinduet.

Turnerte med The Killers

Mariann Thomassen og Brandon Flowers

Mariann Thomassen og Brandon Flowers fra henholdsvis Surferosa og The Killers turnerte sammen i Storbritannia, Canada og USA.

Foto: privat

– Vi fikk lov til å låne musikkrommet etter skoletid, av en veldig kul lærer. Der øvde vi, blant annet med en trommis som var tolv år gammel, ler hun.

Hennes store gjennombrudd var med thrashpop-gruppen Surferosa. Bandet fikk kanskje ikke helt den oppmerksomheten de fortjente, har Thomassen tidligere uttalt.

Hun har kanskje et poeng, i og med at Surferosa ble håndplukket av The Killers til å være med å turnere i England og USA.

Page og Bowie så Thomassen opptre

Nå får hun uansett igjen sjansen til å vise hva hun er laget av på rockescenen.
Sangen Whole Lotta Love er ikke tilfeldig valgt.

– Jeg ville ha en vanskelig mannelåt. Led Zeppelin er jo pionerer innen rock, så det passer godt. Robert Plant synger denne sangen vanvittig godt. Han skviser ut alt han har av følelser. Det er min plan.

Jimmy Page er rockelegenden bak det ikoniske gitarriffet som setter låten. Zeppelin-gitaristen, som i bransjen blir sett på som en gud, har også vært på Surferosa-konsert.

– David Bowie og Jimmy Page var i salen da vi spilte i New York en gang. Jeg fikk faktisk truffet dem etterpå også. Jeg gikk bare bort og sa hei, og de ba meg sette meg ned. De var rolige, og veldig hyggelige.

Dermed kan man utvilsomt si at Thomassen har gjort grundig bakgrunnsarbeid foran lørdagens opptreden. Stilikonet gleder seg veldig allerede.

– Jeg blir lykkelig av å spille rock, så enkelt er det.

Her er låtene deltakerne valgte til «Rock»-sjangeren.

Kulturstrøm

 • Forfatter Sigurd Helseth er død

  Forfatter Sigurd Helset døde 19. oktober i sitt hjem på Sagene i Oslo, 76 år gammel, opplyser Cappelen Damm.

  Han debuterte i 1975 med diktsamlingen «Samfunnet tetner til».

  – Hans poetiske univers er genuint eksperimentelt og forener sanselighet med erfaringspreget mytisk stoff og eksistensiell lidenskap, og i de to siste utgivelsene utforsket han haikuformen på en egenartet måte, skriver forlaget i sin melding.

  Helseth har tidligere også skrevet prosatekster, skuespill og essays, men lyrikken var hans hovedfelt, med femten utgitte diktsamlinger.

  Forfatter Sigurd Helseth
  Foto: Grete Ørbeck Bjørner
 • Munchmuseet må kutte åpningstidene

  Allerede før Munchmuseet har åpnet må museet redusere åpningstidene for å spare penger. Planen var at museet skulle holde åpent 12 timer daglig hele uka. Nå planlegger de å kutte en time hver dag i snitt, skriver Avisa Oslo.