NRK Meny
Normal

Nesten én million så Justin Bieber på Senkveld

Dagen etter Justin Biebers skandalekonsert på Chateau Neuf forrige uke, satt én million nordmenn foran skjermen for å se han bli intervjuet på Senkveld.

Justin Bieber på Senkveld

GJEST: Rundt en million seere fulgte med på Senkveld fredag kveld, der Justin Bieber var gjest.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Superstjernen Justin Bieber har fått enormt mye medieoppmerksomhet etter at han på torsdag forlot konserten på Chateau Neuf etter kun én sang.

På fredag fikk 953.000 seere med seg talkshow-programmet Senkveld, der Thomas Numme og Harald Rønneberg intervjuet den canadiske artisten.

På det meste fulgte 997.000 med på programmet. Det utgjør en andel på 66,1 prosent i den kommersielle målgruppen 20 til 49 år.

– Dette er fantastiske tall for Thomas og Harald som virkelig er i toppslag om dagen, sier programdirektør Jarle Nakken i TV 2 i en pressemelding.

I snitt 895.000 seere fulgte med på sendingen, som er det beste seertallet for Senkveld siden 2010.

– Med den enorme medieomtalen både før, under og etter Justin Bieber sitt besøk, er det hyggelig å se at så mange ville følge sendingen. Og vi fortsetter denne uka på Senkveld med besøk av en ny superstjerne, nemlig den amerikanske artisten Demi Lovato, forteller Nakken.

3. plass

Senkveld inntar tredjeplassen på tilskuertoppen denne helgen. Nytt på nytt hadde på sin side 1.119.000 seere og hadde klart flest seere.

Finalen av Stjernekamp samlet 993.000 seere foran tv-ene. En nedgang fra de to første sesongene, da begge finalene hadde over en million seere.

Skandale

Det som i utgangspunktet skulle være en minikonsert fra Justin Bieber på torsdag endte opp i en skandale. Etter fremføringen av låten «Boyfriend» stoppet artisten opp for å tørke vann på scenen. Dette resulterte i at ivrige fans dro i tørkefilla, og en irritert superstjerne forlot lokalet.

Se video av hendelsen her:

Justin Bieber holdt en intimkonsert for utvalgte fans på Chateau Neuf i Oslo 29. oktober 2015. Etter kun én låt stormet han av scenen. Foto: Privat

Hetset

I etterkant ble også en 16-åring hengt ut på sosiale medier for å ha forårsaket at Bieber stoppet konserten.

Jente (16) forteller om hva som skjedde under Bieberkonserten da artisten gikk av scenen.

Artikkelen skapte et stort engasjement, og også på NRK Nyheters Facebook-vegg fikk hun utallige støtteerklæringer.

– Har noen bedt deg om unnskyldning?

– Ja, flere reagerte først veldig negativt, men de ba om unnskyldning etter å ha forstått hva som skjedde, sa hun til NRK søndag.