Nå vil «The Stig» vinne Le Mans

For første gang siden feiden med BBC og «Top Gear» brøt ut, forteller testsjåfør Ben Collins hvorfor han valgte å bryte med programmet og identifisere «The Stig».

Ben Collins/The Stig

Ben Collins avslørte seg selv som «The Stig», og fikk sparken fra «Top Gear».

Foto: Ap

Det er avisen The Sun som har fått Collins i tale, og han har et godt tips til vedkommende som eventuelt skal etterfølge ham som «The Stig»:

– Se på hva som skjedde med meg, og lær av dette. Og hold deg unna lastefly. (Den første Stig ble erstattet etter å ha kjørt ut av flyet ved et «uhell», journ. anm.)

Les også: – «The Stig» er historie

Angrer ikke

Stemningen er ikke god hos BBC og «Top Gear»-redaksjonen etter at Collins valgte å bryte kontrakten og avsløre i en selvbiografi at det er han som har skjult seg bak den hvite dressen og hjelmen de siste syv årene.

Selv om testsjåføren ikke angrer på avgjørelsen, innrømmer han at det var vanskelig å forlate programmet.

Les også: «The Stig» er avslørt

– Det var hardt å bestemme seg for å dra, jeg har mange gode venner i «Top Gear». Men en gang måtte det bli nok, og jeg følte at det var på tide å gå videre, forklarer Collins i et videointervju med The Sun.

Vil vinne Le Mans

Han avslører at tanken om å finne på noe annet å gjøre dukket opp allerede i fjor høst, da det ble diskutert å bytte ham ut på grunn av pressens stadige forsøk på å finne ut hvem som skjulte seg bak hjelmen.

Les også: – «The Stig» er vår!

Nå ser han i stedet frem til å tilbringe mer tid sammen med familien, og til å få kjøre flere billøp.

– Mitt neste mål er å vinne 24 timers løpet Le Mans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

cameron Diaz, The Stig og Tom Cruise på Top Gear.

«The Stig» fikk blant annet møte Cameron Diaz og Tom Cruise.

Foto: BBC / Ap

Holder døren åpen

Han sier videre at han er stolt av tiden i «Top Gear», og trekker frem alle de spektakulære bilene han fikk testkjøre, samt møtet med Tom Cruise , som de største opplevelsene i løpet av de syv årene under hjelmen.

Les også: «The Stig» kan bli stjerne i nytt bilprogram

– Jeg håper vi alle kan være venner igjen når de etter hvert kommer over de verste følelsene, sier Collins, og henviser til sine gamle kolleger i det populære bilprogrammet.

Nye episoder av «Top Gear» kan du se på NRK3 fra oktober.

Kulturstrøm

 • Sigrid utset turné

  Artisten Sigrid Raabe utset turneen i Storbritannia og Irland, melder ho på Instagram. Konsertane som opphavleg var i mars, er nå flytta til november. I tillegg er det sett opp fire nye konsertar i Liverpool, Cardiff, Birmingham og Newcastle.

  Artist Sigrid Solbakk Raabe
  Foto: Markus Indrebø Langlo / NRK
 • Har solgt kryptokunst for over 10 mill.

  Kunstneren Bjarne Melgaard har solgt kryptokunst for over 10 mill. FT-kolleksjonen med kunstnerens «The Lightbulb Man» solgte nesten helt ut.

  Melgaards NFT-salg åpnet for allmennheten lørdag 22. januar og stengte igjen søndag kveld. Da hadde 1025 av de 1122 eksemplarene blitt solgt, melder E24.