Hopp til innhold

Nå vil «The Stig» vinne Le Mans

For første gang siden feiden med BBC og «Top Gear» brøt ut, forteller testsjåfør Ben Collins hvorfor han valgte å bryte med programmet og identifisere «The Stig».

Ben Collins/The Stig

Ben Collins avslørte seg selv som «The Stig», og fikk sparken fra «Top Gear».

Foto: Ap

Det er avisen The Sun som har fått Collins i tale, og han har et godt tips til vedkommende som eventuelt skal etterfølge ham som «The Stig»:

– Se på hva som skjedde med meg, og lær av dette. Og hold deg unna lastefly. (Den første Stig ble erstattet etter å ha kjørt ut av flyet ved et «uhell», journ. anm.)

Les også: – «The Stig» er historie

Angrer ikke

Stemningen er ikke god hos BBC og «Top Gear»-redaksjonen etter at Collins valgte å bryte kontrakten og avsløre i en selvbiografi at det er han som har skjult seg bak den hvite dressen og hjelmen de siste syv årene.

Selv om testsjåføren ikke angrer på avgjørelsen, innrømmer han at det var vanskelig å forlate programmet.

Les også: «The Stig» er avslørt

– Det var hardt å bestemme seg for å dra, jeg har mange gode venner i «Top Gear». Men en gang måtte det bli nok, og jeg følte at det var på tide å gå videre, forklarer Collins i et videointervju med The Sun.

Vil vinne Le Mans

Han avslører at tanken om å finne på noe annet å gjøre dukket opp allerede i fjor høst, da det ble diskutert å bytte ham ut på grunn av pressens stadige forsøk på å finne ut hvem som skjulte seg bak hjelmen.

Les også: – «The Stig» er vår!

Nå ser han i stedet frem til å tilbringe mer tid sammen med familien, og til å få kjøre flere billøp.

– Mitt neste mål er å vinne 24 timers løpet Le Mans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

cameron Diaz, The Stig og Tom Cruise på Top Gear.

«The Stig» fikk blant annet møte Cameron Diaz og Tom Cruise.

Foto: BBC / Ap

Holder døren åpen

Han sier videre at han er stolt av tiden i «Top Gear», og trekker frem alle de spektakulære bilene han fikk testkjøre, samt møtet med Tom Cruise , som de største opplevelsene i løpet av de syv årene under hjelmen.

Les også: «The Stig» kan bli stjerne i nytt bilprogram

– Jeg håper vi alle kan være venner igjen når de etter hvert kommer over de verste følelsene, sier Collins, og henviser til sine gamle kolleger i det populære bilprogrammet.

Nye episoder av «Top Gear» kan du se på NRK3 fra oktober.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.