Hopp til innhold

«The Stig» kan bli stjerne i nytt bilprogram

Etter at han ble dumpet av BBC, kan Ben Collins bli programleder i nytt, konkurrerende bilprogram.

Ben Collins/The Stig

I forrige uke ble det avslørt at 35 år gamle Ben Collins skjuler seg bak hjelmen til «The Stig» fra bilprogrammet Top Gear.

Foto: Ap

Ben Collins, mannen som i forrige uke ble avslørt som bilprogrammet Top Gears testkjører «The Stig», kan ende opp med å konkurrere mot sine tidligere kolleger i BBC.

Ifølge The Daily Telegraph, har Collins blitt innlemmet i stallen til James Grant Management, en av de mektigste aktørene på det britiske talentspeidermarkedet.

Collins' nye management skal allerede være i full sving med å jobbe fram et nytt, bilrelatert programkonsept for sin nye stjerne.

– Det ironiske er selvsagt at han kommer til å konkurrere med de samme mennene som gjorde ham til en gudelignende karakter på Top Gear, sier en kilde til The Daily Telegraph.

I løpet av de nærmeste månedene kommer managementet til å presentere programkonseptet for diverse TV-kanaler, melder avisen.

Desperat etter å skjule identiteten

Collins havnet i klammeri med BBC da at det ble klart at han planla å røpe sin egen identitet i en selvbiografi titulert «The Man in The White Suit».

BBC var så desperat etter å skjule «The Stigs» identitet at de gikk rettens vei for å stanse utgivelsen av biografien.

Høyesterett avviste imidlertid kravet fra den britiske statskanalen i forrige uke.

I årevis har «The Stigs» identitet vært skjult for publikum, og enigmaen rundt hans person har vært et av varemerkene til serien, som for øvrig har sesongpremiere på NRK3 i oktober.

BBC har derfor vært svært påpasselige med å sørge for at identiteten hans ikke ble avslørt.

Kanalen skal ifølge The Daily Telegraph ha brukt mer enn 100 000 pund (cirka 945 000 kroner) på å hemmeligholde «The Stigs» identitet.

Nå som katta er ute av sekken, er det forventet at BBC vil finne en ny «Stig» som kan overta hjelmen etter Collins.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.