Hopp til innhold

«The Stig» kan bli stjerne i nytt bilprogram

Etter at han ble dumpet av BBC, kan Ben Collins bli programleder i nytt, konkurrerende bilprogram.

Ben Collins/The Stig

I forrige uke ble det avslørt at 35 år gamle Ben Collins skjuler seg bak hjelmen til «The Stig» fra bilprogrammet Top Gear.

Foto: Ap

Ben Collins, mannen som i forrige uke ble avslørt som bilprogrammet Top Gears testkjører «The Stig», kan ende opp med å konkurrere mot sine tidligere kolleger i BBC.

Ifølge The Daily Telegraph, har Collins blitt innlemmet i stallen til James Grant Management, en av de mektigste aktørene på det britiske talentspeidermarkedet.

Collins' nye management skal allerede være i full sving med å jobbe fram et nytt, bilrelatert programkonsept for sin nye stjerne.

– Det ironiske er selvsagt at han kommer til å konkurrere med de samme mennene som gjorde ham til en gudelignende karakter på Top Gear, sier en kilde til The Daily Telegraph.

I løpet av de nærmeste månedene kommer managementet til å presentere programkonseptet for diverse TV-kanaler, melder avisen.

Desperat etter å skjule identiteten

Collins havnet i klammeri med BBC da at det ble klart at han planla å røpe sin egen identitet i en selvbiografi titulert «The Man in The White Suit».

BBC var så desperat etter å skjule «The Stigs» identitet at de gikk rettens vei for å stanse utgivelsen av biografien.

Høyesterett avviste imidlertid kravet fra den britiske statskanalen i forrige uke.

I årevis har «The Stigs» identitet vært skjult for publikum, og enigmaen rundt hans person har vært et av varemerkene til serien, som for øvrig har sesongpremiere på NRK3 i oktober.

BBC har derfor vært svært påpasselige med å sørge for at identiteten hans ikke ble avslørt.

Kanalen skal ifølge The Daily Telegraph ha brukt mer enn 100 000 pund (cirka 945 000 kroner) på å hemmeligholde «The Stigs» identitet.

Nå som katta er ute av sekken, er det forventet at BBC vil finne en ny «Stig» som kan overta hjelmen etter Collins.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.