Hopp til innhold

– «The Stig» er historie

«Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson vil endre programmet etter at testsjåføren Ben Collins avslørte seg selv som «The Stig».

Ben Collins/The Stig

Ben Collins har fått sparken fra «Top Gear» ettersom han avslører seg selv som «The Stig» i sin kommende selvbiografi.

Foto: Ap

– Han er historie, og har fått sparken fra «Top Gear», forteller Clarkson.

Ifølge Sky News er den profilerte BBC-programlederen sjokkert og såret over at Collins bryter kontrakten etter å ha jobbet for showet som den anonyme testsjåføren «The Stig» siden 2003.

Les også: «The Stig» er avslørt

Tapte i retten

Jeremy Clarkson, Top Gear

Jeremy Clarkson må finne en ny erstatter for «The Stig».

Foto: BBC

– Jeg likte ham, og han har vært hjemme hos meg på besøk flere ganger samtidig som han skrev på boken. Så jeg føler meg litt såret, sier Clarkson.

Bråket startet da det for en måneds tid siden ble kjent at «The Stig» kom til å gi ut en selvbiografi som avslørte hvem som var mannen under den hvite hjelmen i det populære bilprogrammet. BBC dro forlaget HarperCollins for retten, men lyktes ikke i å stanse utgivelsen av boken.

Les også: – «The Stig» er vår!

Endrer programmet

Nå forteller Jeremy Clarkson at de muligens kommer til å endre formatet på programmet som følge av Ben Collins avsløring.

– Det er mange tusen mennesker som står i kø for å få bli hva vi nå enn bestemmer oss for å skape som en erstatning for «The Stig». «Top Gear» er skadet, men ikke nede for telling, fastslår BBC-profilen.

Les også: «The Stig» kan bli stjerne i nytt bilprogram

Collins tok over rollen som «The Stig» i 2003, etter at den originale Stig, svartkledde Perry McCarthy, avslørte identiteten sin i en selvbiografi.

På NRK3 kan du for tiden se «Kremen av Top Gear», som er en oppsummering på fire episoder over «Top Gear»-året 2010.

Nye episoder kommer på NRK i oktober.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.