Hopp til innhold

– «The Stig» er historie

«Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson vil endre programmet etter at testsjåføren Ben Collins avslørte seg selv som «The Stig».

Ben Collins/The Stig

Ben Collins har fått sparken fra «Top Gear» ettersom han avslører seg selv som «The Stig» i sin kommende selvbiografi.

Foto: Ap

– Han er historie, og har fått sparken fra «Top Gear», forteller Clarkson.

Ifølge Sky News er den profilerte BBC-programlederen sjokkert og såret over at Collins bryter kontrakten etter å ha jobbet for showet som den anonyme testsjåføren «The Stig» siden 2003.

Les også: «The Stig» er avslørt

Tapte i retten

Jeremy Clarkson, Top Gear

Jeremy Clarkson må finne en ny erstatter for «The Stig».

Foto: BBC

– Jeg likte ham, og han har vært hjemme hos meg på besøk flere ganger samtidig som han skrev på boken. Så jeg føler meg litt såret, sier Clarkson.

Bråket startet da det for en måneds tid siden ble kjent at «The Stig» kom til å gi ut en selvbiografi som avslørte hvem som var mannen under den hvite hjelmen i det populære bilprogrammet. BBC dro forlaget HarperCollins for retten, men lyktes ikke i å stanse utgivelsen av boken.

Les også: – «The Stig» er vår!

Endrer programmet

Nå forteller Jeremy Clarkson at de muligens kommer til å endre formatet på programmet som følge av Ben Collins avsløring.

– Det er mange tusen mennesker som står i kø for å få bli hva vi nå enn bestemmer oss for å skape som en erstatning for «The Stig». «Top Gear» er skadet, men ikke nede for telling, fastslår BBC-profilen.

Les også: «The Stig» kan bli stjerne i nytt bilprogram

Collins tok over rollen som «The Stig» i 2003, etter at den originale Stig, svartkledde Perry McCarthy, avslørte identiteten sin i en selvbiografi.

På NRK3 kan du for tiden se «Kremen av Top Gear», som er en oppsummering på fire episoder over «Top Gear»-året 2010.

Nye episoder kommer på NRK i oktober.

Kulturstrøm

 • A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum

  A-ha avlyser kveldens konsert i Oslo Spektrum, opplyser konsertarrangøren på sin hjemmeside. Morten Harket har fått diagnostisert akutt laryngitt og må hvile stemmen. Dette er en betennelse i stemmebåndene.

  «Vi beklager å måtte meddele at kveldens konsert med a-ha i Oslo Spektrum er kansellert. Morten Harket har blitt diagnostisert med akutt laryngitt og er nødt til å hvile stemmen. Behold dine billetter for nå, vi kommer tilbake med mer informasjon så fort som mulig", står det på Oslo Spektrums hjemmeside.

  A-ha opptrådte i Oslo fredag, men lørdagens konsert må de altså avlyse. Dette er ikke første gang at A-ha må avlyse. Konsertene ble i utgangspunktet utsatt på grunn av pandemien.

 • Marcus og Martinus vant svensk «Maskorama»

  Marcus og Martinus Gunnarsen har vunnet den svenske utgaven av Maskorama. De norske tvillingene sier til Aftonbladet at de har fremført annenhver sang i konkurransen. Seersuksessen «Maskorama» har gått i flere land, inkludert Norge og USA.

  Marcus og Martinus
  Foto: TT NYHETSBYRÅN/NTB Scanpix / TT NYHETSBYRÅN
 • Kåret til Norges mest attraktive by

  Sandnes får Attraktiv by-prisen 2022, melder Arkitektnytt.

  – Sandnes har imponert juryen gjennom langsiktig og kunnskapsbasert utvikling av sentrum, som nå viser gode resultater, sier Alexandria Algard, juryleder for regjeringens Attraktiv by-pris.

  - Dette er en bekreftelse på at kommunen gjennom mange år har tatt gode valg i arbeidet med å utvikle en levende by, sier ordfører Stanley Wirak.