– «The Stig» er historie

«Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson vil endre programmet etter at testsjåføren Ben Collins avslørte seg selv som «The Stig».

Ben Collins/The Stig

Ben Collins har fått sparken fra «Top Gear» ettersom han avslører seg selv som «The Stig» i sin kommende selvbiografi.

Foto: Ap

– Han er historie, og har fått sparken fra «Top Gear», forteller Clarkson.

Ifølge Sky News er den profilerte BBC-programlederen sjokkert og såret over at Collins bryter kontrakten etter å ha jobbet for showet som den anonyme testsjåføren «The Stig» siden 2003.

Les også: «The Stig» er avslørt

Tapte i retten

Jeremy Clarkson, Top Gear

Jeremy Clarkson må finne en ny erstatter for «The Stig».

Foto: BBC

– Jeg likte ham, og han har vært hjemme hos meg på besøk flere ganger samtidig som han skrev på boken. Så jeg føler meg litt såret, sier Clarkson.

Bråket startet da det for en måneds tid siden ble kjent at «The Stig» kom til å gi ut en selvbiografi som avslørte hvem som var mannen under den hvite hjelmen i det populære bilprogrammet. BBC dro forlaget HarperCollins for retten, men lyktes ikke i å stanse utgivelsen av boken.

Les også: – «The Stig» er vår!

Endrer programmet

Nå forteller Jeremy Clarkson at de muligens kommer til å endre formatet på programmet som følge av Ben Collins avsløring.

– Det er mange tusen mennesker som står i kø for å få bli hva vi nå enn bestemmer oss for å skape som en erstatning for «The Stig». «Top Gear» er skadet, men ikke nede for telling, fastslår BBC-profilen.

Les også: «The Stig» kan bli stjerne i nytt bilprogram

Collins tok over rollen som «The Stig» i 2003, etter at den originale Stig, svartkledde Perry McCarthy, avslørte identiteten sin i en selvbiografi.

På NRK3 kan du for tiden se «Kremen av Top Gear», som er en oppsummering på fire episoder over «Top Gear»-året 2010.

Nye episoder kommer på NRK i oktober.

Kulturstrøm

 • Jesus-portrett blir musikal

  Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

  Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • «Nordlys»-serien blir film

  Nordisk film har kjøpt rettighetene til Malin Falchs tegneseriebøker i Nordlys-serien, melder VG. Serien handler om jenta Sonja som drar på en reise inn i en verden av norsk folklore og fantasivesener. De tre første bøkene har alle ligget i flere uker i topp på bestselgerlistene. Filmen er tenkt som animasjonsfilm.

  Bilde til bruk i anmeldelsen av Malin Falchs "Kråkesøstrene", som er tredje bok i serien "Nordlys"
  Foto: Malin Falch / Egmont Kids