Hopp til innhold

Cruise og Diaz satte ny fartsrekord hos Top Gear

Skuespillervennene satte ny rekord i kjendis-konkurranse om å kjøre fortest.

Cameron Diaz Tom Cruise

På den røde løperen til åpeningen av «the Knight and Day».

Foto: CRISTINA QUICLER / Afp

Tom Cruise og Cameron Diaz satte ny rekord for raskeste rundetid gjennomført av kjendiser under deres opptreden i serien «Top Gear».

Skuespillerne fra «the Knight and Day» deltok i BBC-programmet sin utfordring «Stjerner i en rimelig bil», og til seernes store fornøyelse fikk de se Cruise og Diaz slå rekord på rekord.

Ny rekord

Cameron Diaz fikk seriens førsteplass for raskeste tid på 1 minutt og 45,2 sekunder, men hun ble fort skjøvet ned et hakk da Tom Cruise freste over målstreken til tiden 1 minutt og 44,2 sekunder.

Rupert Grint

Rupert «Ron Weasley» Grint.

Foto: SCOTT AUDETTE / Reuters

Rekorden hadde tidligere tilhørt den rødhårede delen av trioen i Harry Potter, Rupert Grint.

Farlig kjøring

De amerikanske skuespillerne hadde problemer med giringen, men lo det bort i studio. Allikevel var det Tom Cruise som hadde flest problemer. I det han rundet det siste hjørnet, gikk bilen over til to hjul. I et brøkdel av et sekund så det ut som bilen skulle tippe over med den berømte skuespilleren inni.

– Denne dagen er bare best! Dette er som ferie. Da jeg kjørte på to hjul så tenkte jeg: Jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Hvis jeg kjører i mål sånn her, vil tiden fortsatt være gyldig da?

Verten var like begeistret som de to gjestene. Han var spesielt fornøyd med at Tom Cruise lente seg fremover i spenning for å få vite sin rundetid, og virket strålende fornøyd da rulleteksten flimret over skjermen.

– Det var helt utrolig, sa verten i showet, Jeremy Clarkson.

Flere nyheter fra kultur og underholdning finner du her

Kulturstrøm

 • Emil slipper protestlåt med russiske Ekaterina

  Låten som samiske artisten Emil Kárlsen spilte inn med russiske Ekaterina Efremova ble i lys av Russlands invasjon av Ukraina en sterk protestlåt.

  Fredag slipper Kárlsen singelen med tittel på tre språk – «Min áiggis – Ближе, чем кажется (In Our Days – Closer Than it Seems)», spilt inn i kjølvannet av at begge skulle opptre under Barentsrådets toppmøte i Tromsø i november i fjor, det melder NTB. – Tema for låten ble naturligvis farget av begivenheten, med ønske om å bevare fred og gode toner mellom folk og land. sier Karlsen. Videre sier han at det er viktig at vi ikke mister kontakten med de fredelige krefter hos våre nabofolk.

  Samiske Emil Kárlsen slipper det som ble en ekstra aktuell protestlåt sammen med russiske Ekaterina Efronova fra Murmansk. En av verselinjene lyder: "Vi er nødt til å holde den skjøre verden i håndflata vår". Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
  Foto: Evgeny Velichko / Ørjan Marakatt Bertelsen NTB kultur
 • Ber regjeringen fjerne taket på den norske ordningen

  Meghan Beaton i Filmkommisjonen mener Norge har verdens minst konkurransedyktige insentivordning.

  Slik den er i dag har Norge en fast pott med penger, eller et tak, som deles ut til noen heldige produksjoner.

  Kulturminister Anette Trettebergstuen sier hun jobber for å fjerne det øvre taket.