Hopp til innhold

Cruise og Diaz satte ny fartsrekord hos Top Gear

Skuespillervennene satte ny rekord i kjendis-konkurranse om å kjøre fortest.

Cameron Diaz Tom Cruise

På den røde løperen til åpeningen av «the Knight and Day».

Foto: CRISTINA QUICLER / Afp

Tom Cruise og Cameron Diaz satte ny rekord for raskeste rundetid gjennomført av kjendiser under deres opptreden i serien «Top Gear».

Skuespillerne fra «the Knight and Day» deltok i BBC-programmet sin utfordring «Stjerner i en rimelig bil», og til seernes store fornøyelse fikk de se Cruise og Diaz slå rekord på rekord.

Ny rekord

Cameron Diaz fikk seriens førsteplass for raskeste tid på 1 minutt og 45,2 sekunder, men hun ble fort skjøvet ned et hakk da Tom Cruise freste over målstreken til tiden 1 minutt og 44,2 sekunder.

Rupert Grint

Rupert «Ron Weasley» Grint.

Foto: SCOTT AUDETTE / Reuters

Rekorden hadde tidligere tilhørt den rødhårede delen av trioen i Harry Potter, Rupert Grint.

Farlig kjøring

De amerikanske skuespillerne hadde problemer med giringen, men lo det bort i studio. Allikevel var det Tom Cruise som hadde flest problemer. I det han rundet det siste hjørnet, gikk bilen over til to hjul. I et brøkdel av et sekund så det ut som bilen skulle tippe over med den berømte skuespilleren inni.

– Denne dagen er bare best! Dette er som ferie. Da jeg kjørte på to hjul så tenkte jeg: Jeg vet ikke hva som kommer til å skje. Hvis jeg kjører i mål sånn her, vil tiden fortsatt være gyldig da?

Verten var like begeistret som de to gjestene. Han var spesielt fornøyd med at Tom Cruise lente seg fremover i spenning for å få vite sin rundetid, og virket strålende fornøyd da rulleteksten flimret over skjermen.

– Det var helt utrolig, sa verten i showet, Jeremy Clarkson.

Flere nyheter fra kultur og underholdning finner du her

Kulturstrøm

 • Formkraft i to generasjoner

  – Det er virkelig to markante kunstnere vi snakker om: To kvinner som hver især ruver i nyere norsk kunsthistorie, og som gjennom vidt forskjellige medier har utviklet sine egenartede og individualiserte formspråk, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om utstillingen «Bølger og måne» med Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum.

  Bilde fra utstillingen «Bølger og måne» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum
  Terningkast 6 Kunst

  «Her skjer det virkelig ting i utstillingsrommet»

  ANMELDELSE: «Bølger og måner» av Siri Aurdal og Synnøve Anker Aurdal ved Stavanger Kunstmuseum

 • Blues-pioneren John Mayall er død

  Den britiske artisten John Mayall er død, 90 år gammel. Hans band The Bluesbreakers var sentralt i karrieren til senere superstjerner som Eric Clapton og Mick Fleetwood.

  Musikeren døde mandag i sitt hjem i California, heter det i en kunngjøring på Mayalls Instagram-konto. Han hadde familien sin rundt seg, melder nyhetsbyrået AP.

  – Helseplagene som tvang John til å avslutte sin storslåtte turnékarriere, førte til slutt til fred for en av verdens største helter på veien. John Mayall ga oss 90 år med utrettelig innsats for å lære bort, inspirere og underholde, heter det.

  En rekke artister har spilt i John Mayalls band, blant dem Eric Clapton og Jack Bruce, som senere dannet Cream. Det har også Mick Fleetwood, John McVie og Peter Green, som senere spilte i Fleetwood Mac, samt Mick Taylor, som spilte fem år i Rolling Stones.

  John Mayall har holdt konserter i Norge flere ganger, deriblant på Notodden Blues festival i 2004 og 2013.

  Mayall gav ut sitt første album i 1966.

  Han ble innlemmet i Blues Hall of Fame i 2016.

  I fjor ble han nominert til Grammy klassen Best Traditional blues album, for albumet «The sun is shining down».

  NTB/NRK

  Bluesartisten John Mayall er død. Bildet viser Mayall mens han spiller munnspill og holder rundt en mikrofon. Bildet er fra Montreux Jazz Festival i Montreux, Sveits, sent mandag 7. juli 2008
  Foto: Sandro Campardo/Keystone / AP/NTB
 • «Kjærlighet» til filmfestivalen i Venezia

  Den norske spelefilmen «Kjærlighet» av Dag Johan Haugerud er teke ut i hovudkonkurransen på filmfestivalen i Venezia, og kan dermed vinne Gulløven.

  Det er første gong på 38 år at ein norsk spelefilm er invitert til hovudkonkurransen i det som er verdas eldste filmfestival, og ein av dei tre viktigaste filmfestivalane i verda, saman med Cannes og Berlin.

  Regissør Dag Johan Haugerud
  Foto: Baard Henriksen