Hopp til innhold

Nå blir det ny Skam-sesong i USA

Den verdensberømte produsenten Simon Fuller roser Skam opp i skyene og mener serien har påvirket amerikansk ungdom. Nå kommer den andre sesongen i USA.

Skuespillere fra Skam, avslutningsfest

SUKSESS SOM SMITTET: Den norske suksesserien Skam har krysset Atlanterhavet, og en amerikanske versjon "Skam Austin" ble lansert i april i år. Her er de norske skuespillerne fra avslutningsfesten her hjemme.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den norske nettdramaserien Skam har fått svært gode tilbakemeldinger verden over, og tidligere i år ble serien vist i amerikansk versjon i serien «Skam Austin». Den første episoden, som ble sendt 27. april i år, har blitt sett av 14 millioner seere på Facebook Watch.

Nå avslører Facebook at det blir det en sesong 2 av serien.

Norsk team er med

Simon Fuller, en av produsentene til serien, er en glad mann når han presenterer nyheten. Han er også svært takknemlig for at han får ha nordmenn med på laget.

Simon Fuller

MEKTIG MANN: Simon Fuller er mannen som skapte Spice Girls og har stått bak mange suksesshistorier i showbiz-verden. Han er en stor fan av Skam, og er en av produsentene for den amerikanske versjonen, Skam Austin

Foto: Matt Sayles / Ap

– Jeg er svært begeistret for å skulle produsere sesong 2. Dette er en ny måte å fortelle historier på i USA, det er intimt og oppslukende. Vi er også så heldige å ha det originale norske temaet med oss.

– Har gitt større tenåringsengasjement

Han mener serien har hatt stor betydning for den amerikanske ungdomskulturen.

– Vi har begynt å se et signifikant større tenåringsengasjement i USA. Og vi opplever at publikum er trofaste mot Skam Austin, så vi er veldig optimistiske med tanke på hva vi vil oppnå i sesong 2.

Skam Austin forteller (som den norske originalserien) om livene til ungdommer og problemer som amerikanske tenåringer i Texas sliter med – og har tett kobling til sosiale medier og rollekarakterenes profiler der.

– Fortsetter å bryte barrierer

Ricky Van Veen ved Facebook Watch, som viser serien i USA, roser også den norske nyvinningen som USA har adaptert:

– Skam er et skinnende eksempel på hva en sosiale medier-video kan være, når teknologi og godt innhold er så tett integrert. Vi er begeistret over å videreutvikle denne spesielle serien, som fortsetter å bryte barrierer, med sitt usammenlignbare format.

Du kan se alle episodene av den amerikanske versjonen her.

SKAM Austin

TEXAS-VERSJON: Den amerikanske versjonen av Skam tar utgangspunkt i ungdommer i Austin i Texas. 14 millioner har sett den første episoden, som ble sendt første gang i april.

– Helt enestående

Den norske versjonen av Skam bestod av fire sesonger. Serien ble sendt på NRK mellom 2015 og 2017 og var en kjempesuksess.

– I sum er Skam helt enestående bruks- og seertallsmessig. Skam representerer en ny og moderne form for TV-titting der både «å binge» og se i sanntid er viktige faktorer for bruken, sa Håkon Lund Sørensen i NRK Analyse da siste episode var sendt.

Sana

Sana, spilt av Iman Meskini, var hovedfiguren i den fjerde og siste versjonen av Skam.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.