Hopp til innhold

Maria Karlsen måtte forlate Stjernekamp

– Dette er den første, store ildprøven for artistene i jakten på hvem som er den ultimate entertaineren, sa dommer Mona B. Riise ved programstart.

Maria Karlsen i latinoaften

– Dette blir ikke det siste dere ser av meg, avsluttet Maria Karlsen med.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Kvelden ble sunget inn av Maria Karlsen som hadde med seg broren sin i dansecrewet, men hun ble også den første som måtte forlate stjernekamp.

– Jeg kjente det på meg i går! Jeg vet ikke hvorfor, men det var noe i meg som sa det.

Det var en rørt artist som stod igjen på scenen, og som takket igjen og igjen for muligheten hun hadde fått ved å delta i Stjernekamp.

– Jeg er evig takknemmelig! Det har vært en ære.

På spørsmål om hun trodde det var feil med stemmetallet denne gangen, ristet hun på hodet:

– Nei, jeg vedder på at det egentlig var jeg som skulle ut forrige gang, så nå tipper jeg stemmingen er riktig igjen!

Se tredje runde av Stjernekamp:

Latinoaften i Stjernekamp

Førstemann ut, førstemann inn

Øystein Wiik var den første som røk ut, men fikk altså komme tilbake til konkurransen. På Stjernekamps Facebook-side strømmet det inn gratulasjonsmeldinger og lykkeønskninger til Wiik.

– Gud, for en lettelse! Tusen takk til alle som stemte på meg. Dette gjorde at det var verdt å komme tilbake, jublet han.

Programleder Kåre Magnus Bergh spurte Øystein hvordan man skulle tenke om dette, og uten å nøle svarte han:

Øystein i Stjernekamp

– Det er en merkelig verden vi lever i, Øystein, for her er du igjen! sa dommer Thomas Feldberg.

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Man sier: Ryktet om min død var kanskje noe overdrevet!

Dommer Thomas Feldberg mente nummeret hans var en fest, og at han med den tekniske stemmebruken var i sitt rette element. Gjestedommeren Cèlio de Carvalho var ikke sjangercoach for Øystein, men hadde på forhånd tenkt nøye gjennom hva han ville si til operasangeren:

– Jeg så på deg forrige lørdag, og jeg kunne høre du hadde mye opera i stemmen. Og jeg tenkte jeg skulle si til deg: «Det må vekk!», men det har du fått til på egenhånd! Kjempebra!

Latino for alle penga

I kveldens sending var det hete rytmer og eksotiske dansetrinn da gjengen i Stjernekamp tok for seg musikk fra Latin-Amerika. Dommerne var ikke fremmede for stor radius på hoftesvingingen og dype intense blikk.

Stjernekamp dommerpanel

– De har litt aksent, men artistene synger flott spansk! sier gjestedommer Celio de Carvalho

Foto: Julia Naglestad / NRK

– Jeg er så overrasket over hvor mye artistene har utviklet seg siden mandag. Spesielt de som har sunget på spansk har virkelig funnet den indre latinske gløden, sa gjestedommer Cèlio de Carvalho.

Han har laget en spilleliste med sin favorittmusikk innen sjangeren latino, og mener den bør passe til de aller fleste typer humør.

Dette ble sunget i kveld:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.