Hopp til innhold

Øystein Wiik hentes tilbake til Stjernekamp etter teknisk feil

Sangeren får komme tilbake til programmet etter at NRK oppdaget en teknisk feil med stemmene. De som stemte under lørdagens episode vil nå få pengene tilbake.

Øystein Wiik synger country i Stjernekamp

RETURNERER: På grunn av en teknisk feil kom flere av stemmene fra den andre Stjernekamp-runden inn etter fristen. NRK har derfor valgt å annullere runden og Øystein Wiik vender tilbake til programmet.

Foto: Julia Naglestad / NRK

Pia Basberg

BEKLAGELIG: Pia Basberg beklager den tekniske feilen, men er glad for at Øystein Wiik takket ja til å vende tilbake til Stjernekamp.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

– Etter en rutinekontroll etter avstemming lørdag ble det oppdaget en forsinkelse i systemet, som førte til at vi ikke kunne være sikre på at vi hadde et riktig resultat for avstemmingen på Stjernekamp. Dette er høyst beklagelig og en situasjon vi er oppriktig lei oss for, sier Pia Basberg, prosjektredaktør for Stjernekamp i NRK.

Den klassisk skolerte sangeren ble første deltager ut av årets sesong etter lørdagens country-runde. Wiik sang John Denvers «Take Me Home, Country Roads».

– Dette blir spennende! Så uforutsigbart kan altså livet og Stjernekamp være. Jeg gleder meg til å synge Latino for Stjernekamp-seerne, og ser frem til enda en kveld med gjengen, sier Wiik til NRK.

Får pengene tilbake

– Vi er utrolig glade for at Øystein takket ja til dette. Øystein Wiik er en fantastisk artist og en rå entertainer, og vi er imponerte over hvor sporty han takler denne situasjonen, sier Basberg.

Johan Andersen

SKAL FIKSE: Johan Andersen sier det er første gang at de opplever denne feilen og at de føler seg trygge på unngå feilen under neste episode.

Foto: Link Mobility

Lørdagens stemmer vil nå bli annullert og Wiik inviteres tilbake til programmet med håp om å bli tidenes første mannlige vinner av konkurransen.

Link Mobility, som leverer tekniske tjenester til programmet, opplyser at alle som stemte under Stjernekamp-runden vil få pengene tilbake.

Daglig leder Johan Andersen sier de nå vil arbeide for å hindre at problemet oppstår igjen.

– Da det er teknologi involvert og live SMS avstemninger er det vanskelig å gi garantier, men vi har nå full gjennomgang av alle ledd og vil også teste de tekniske løsningene kontinuerlig frem til neste lørdag. Vi vil også øke beredskapen i alle ledd under sendingen, både hos teknisk leverandør, NRK og hos operatører.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.