NRK Meny
Normal

Madonna adopterer igjen

Madonna har igjen dratt til Malawi for å adoptere et barn.

Madonna og datteren Lourdes i Malawi

Madonna og datteren Lourdes i Malawi søndag.

Foto: Riccardo Gangale / AP

Madonna poserer med sin adoptivsønn David Banda fra Malawi i 2007.

Madonna med adoptivsønn David Banda, som hun hentet fra fra Malawi i 2007.

Foto: STRINGER / AFP

Madonna reiste søndag til Malawi for å hente et nytt adoptivbarn, den 4 år gamle jenta Mercy James. Og i helgen fikk også hennes biologiske datter Lourdes møte sin nye lillesøster.

Mercy James

Madonna tok med hele familien til det afrikanske landet, og i helgen gikk hun hånd i hånd med sin 12-årige datter i en landsby. Kort tid senere møtte de alle sammen fire år gamle Mercy James, som Madonna håper å adoptere.

I 2006 adoptere popstjernen lille David Banda fra Malawi. Adopsjonen møtte sterk kritikk, siden malawisk lov egentlig forbyr adopsjoner til utlendinger. Nå skal Madonna kjempe i retten for å få nok et unntak fra loven.

Møter motstand

Men også nå møter hun sterk motstand. Lille Mercys bestemor omtaler det hele som «tyveri» og menneskerettighetsgrupper kommer med hard kritikk.

Ifølge The Sun håper Madonna på hjelp fra noen av landets framtredende politikere, som hun allerede skal ha kommet i kontakt med. Popstjernen passes godt på i landet, og politiet sperret veiene rundt flyplassen da hun landet.

Møter adoptivsønnens far

Kritiske røster hevder imidlertid styresmaktene i Malawi tilsidesetter landets lover ved å tillate at Madonna adopterer barn fra landet. Malawisk lov slår fast at barn ikke skal adopteres til personer som ikke er bosatt i Malawi, påpeker de.

På turen til Malawi har hun også tatt seg tid til å møte Yohane Banda, faren til David Banda. Det er første gang Madonna møter ham, og Yohane møtte igjen sønnen – for første gang på tre år.

Video nsps_upload_2009_3_30_14_29_9_2016.jpg

VIDEO: Madonna måtte møtte i retten.

Kulturstrøm

  • Christine hyller Avicii

    P3 viet hele programmet til den avdøde svenske DJen og produsenten Avicii, som gikk bort fredag 20. april bare 28 år gammel. Du får høre om hans liv, hans musikk og fra noen av de han inspirerte mest.

  • Norsk sopran får dansk pris

    Lise Davidsen er vant til å få gjeve priser – og kan nå føye til et dansk hederslegat på en kvart million kroner, oppkalt etter dronning Ingrid. Prisen deles ut 24. juni i konsertsalen i Tivoli, og blir personlig overrakt av danskenes dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie av Hellas (NTB)

    Lise Davidsen
    Foto: Camilla Storvollen