Hopp til innhold

Madonna får adoptere

Madonna har fått midlertidig tillatelse til å adoptere 13 måneder gamle David Banda fra Malawi. Nå snakker Davids far ut om den forvirrende adopsjonsprosessen.

Madonna besøkte flere barnehjem under sitt besøk til Malawi.
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

Maonnas ektemann Guy Richie
Foto: JEROME DELAY / AP
Madonna
Foto: JEROME DELAY / AP

Den fattige bonden Yohane Banda (31) ble sittende rett overfor Madonna da han møtte i retten i forbindelse med behandlingen av adopsjonssaken torsdag, skriver den britiske avisa The Mail on Sunday.

I et intervju med avisa innrømmer Banda at prosessen har vært forvirrende. Det var først da han ble oppsøkt i landsbyen sin av tjenestemenn fra Malawis departement for kjønn, barn og sosiale tjenester 30. september, at han fikk vite om Madonnas planer for sønnen.

- Det har vært helt sprøtt. Alt har skjedd så fort. Jeg kan ikke tro det, sier Yohane Banda til The Mail on Sunday.

Kona døde

Bandas kone Marita (28) døde bare en uke etter at David ble født. Noen uker senere ble David syk, og da så Banda seg nødt til å overlate sønnen til et barnehjem.

- Jeg tenkte hele tiden at når han ble bedre, eller om jeg fikk meg en ny kone, så kunne jeg få ham tilbake. Jeg trodde ikke noen ville ta ham bort, sier Banda.

Tjenestemennene fortalte at en hvit utlending hadde sett bilder av David og likte ham veldig godt, sier Banda. Videre skal de ha fortalt om kvinnens planer om å ta David med til Amerika, hvor de mente han ville få et bedre liv.

- Først var jeg usikker. Jeg spurte om det ville bety at jeg aldri fikk se ham igjen, sier Banda.

Tomhendt hjem

Madonna fikk en midlertidig adopsjonstillatelse fra dommeren i saken, men fredag kveld tok den amerikanske popstjernas privatfly likevel av fra Malawi uten vesle David om bord.

- Hun forlot Malawi uten ham fordi det var for lite tid til å ordne med pass og visa, sier Penston Kilembe, som er sjef for barnesaker i departementet for kjønn, barn og sosiale tjenester.

Ifølge Kilembe vil de to bli forent så snart papirarbeidet er unnagjort. Men samtidig har 13 menneskerettighetsorganisasjoner nå gått sammen for å kreve at regjeringen må utsette adopsjonen.

Yohane Banda har på sin side valgt å akseptere at sønnen blir adoptert bort.

Aksepterer tapet

- Det er vondt å se ham forlate Malawi, og jeg vil alltid ha ham i mitt hjerte. Men jeg har akseptert tapet. Familien min og jeg er enige om at dette er en veldig god mulighet for David, sier Banda.

Barnefaren forteller at han satt ansikt til ansikt med Madonna under hele det 30 minutter lange rettsmøtet. Banda hadde aldri hørt om popstjernen før, men beskriver henne som en «hyggelig kristen dame».

- Jeg så henne i øynene, og jeg kunne se at hun er en god dame.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP