Le Pen truer Madonna med søksmål

Den franske høyrepopulistiske politikeren Marine Le Pen er på krigsstien etter at Madonna viste et bilde av Le Pen med et hakekors i pannen under en konsert nylig.

Madonna og Marine le Pen

Madonna og Marine Le Pen er langt ifra bestevenner etter Madonnas turneåpning i Tel Aviv i forrige uke.

Foto: Fotocollage: Scanpix/Youtube

Franske Marine Le Pen er fly forbanna etter at Madonna viste et manipulert bilde av Nasjonal Front-lederen med et hakekors i panna og Hitler-bart under turnéåpningen av MDNA Tour i Tel Aviv torsdag.

Under låten «Nobody Knows Me», ble det vist en video der en rekke kjente personer, blant annet Kinas president Hu Jintao, tidligere presidentkandidat Sarah Palin, pave Benedict XVI og Adolf Hitler var avbildet.

– Skal vente på henne

Le Pens ansikt vises bare i et brøkdels sekund, men var likevel nok til å sette sinnet i kok hos den tidligere franske presidentkandidaten.

Marine Le Pen

Marine Le Pen kommer neppe på Madonna-konsert i Paris i juli.

Foto: MIGUEL MEDINA / AFP

Hun truer med at hun vil «følge nøye med på» hva Madonna gjør når hun opptrer i Paris på Frankrikes nasjonaldag den 14. juli. Videobildet bør være fjernet da, advarer Le Pen.

– Hvis hun gjør det samme i Frankrike, så står jeg og venter på henne, sier hun til den franske avisen Le Parisien.

– Og forresten, har Madonna gitt tilbake de barna hun stjal fra Afrika? Eller endte hun opp med å kjøpe dem, fortsetter Le Pen, og sikter til de to barna David og Mercy som Madonna adopterte i 2007 og 2009.

– Hun er en gammel, avdanket artist

Høyreradikale Le Pen gjorde det beste valget i Nasjonal Fronts historie da de fikk en oppslutning på 18,12 % blant de franske velgerne i april.

Partiet har i det siste gjort iherdige forsøk på å distansere seg fra nazisympatisører og stempelet som et høyreekstremt parti. Partiet har flere «uheldige uttalelser» på samvittigheten, Le Pens far Jean-Marie ble blant annet bøtelagt da han i 1987 beskrev gasskamrene som «en detalj» i historien om andre verdenskrig.

Marine Le Pen uttaler videre til Le Parisien at Madonna er «en gammel artist som ikke lenger vet hvordan hun skal få folk til å snakke om seg, fordi sangene hennes ikke slår an lenger.»

Se den omdiskuterte videoen her:

(Artikkelen fortsetter under videoen.)

Kommer til Oslo

Verdensstjernen Madonna er på sin side kjent for utfordrende show og drøye musikkvideoer. Under tidligere turneer har hun blant annet vist bilder av døde amerikanske soldater og fiktive henrettelser.

Madonna, som blir 54 i august, er akkurat i gang med turneen MDNA Tour, der hun skal holde 86 konserter verden rundt. Hun opptrer etter planen på Telenor Arena i Bærum den 15. august i år.

Kulturstrøm

 • Clive Cussler er død

  Spenningsforfatteren Clive Cussler er død, 88 år gammel. Han er særlig kjent for romanene med tøffingen Dirk Pitt som hovedperson. Bøkene hans har ligget på The New York Times bestselgerlista for fiksjon over 20 ganger. Cussler var også dykker, og mange av bøkene hans har tilknytning til havet.

 • Amerikansk-norsk roman blir film

  Filmrettighetene til romanen «Falle til jorden» er kjøpt av produksjonselskapet Bron Studios. Forfatteren Kate Southwood er oppvokst i Chicago, men har de siste 20 årene bodd i Oslo og har dobbelt statsborgerskap. Ben Affleck vil spille hovedrollen som Paul Graves. Bron Studios står bak storsuksessen «Joker» fra 2019.

  Romanen «Falle til jorden» av Kate Southwood
  Foto: Solum Bokvennen
 • Fjerner jødiske bøker frå pensum

  Ungarn fjerner jødiske forfattarar frå litteraturlister i skulen, skriv SVT, mellom anna nobelprisvinnaren Imre Kertész. Styresmaktene meiner det ikkje ligg antisemetetisme bak avgjersla som har hausta mykje kritikk.