Hopp til innhold

Adopterer ikke mer

En gang er nok for Madonna, som sier hun ikke planlegger flere adopsjoner.

Madonna
Foto: VIRGINIA SHERWOOD / AP

Madonna sammen med sine barn
Foto: SHAVAWN RISSMAN / AP

Det blir ingen «regnbuefamilie» for Madonna, skal vi tro popstjernen som snakket ut i britisk fjernsyn onsdag kveld. Hun sier:

- Men jeg vil gjerne være sammen med David en stund og se hvordan det fungerer.

48-årige Madonna sier hun og ektemannen Guy Ritchie var igjennom ti måneder med vurdering og søknader før David fikk lov til å reise hjem til dem.

- Ingen spesialbehandling

- Det er interessant at når du vil adoptere et barn, så må du gå gjennom alle disse testene, men når du selv ønsker å få barn, er det ingen som spør eller forventer noe av deg. Jeg kan forsikre dere om at jeg ikke fikk noen som helst slags spesialbehandling.

Madonna og David Banda
Foto: AP

Hun framholder at all medieinteressen rundt hennes ønske om å adoptere David har vært stressende. Og hun tilbakeviser at den 13 måneder gamle gutten hadde noen som helst slags regelmessig kontakt med sin far og bestemor mens han var på barnehjemmet i Malawi.

- Fikk aldri besøk av faren

- Dersom noen hadde sagt til meg at faren hans kom på besøk hver uke, eller at hans bestemor besøkte ham regelmessig og at han ble tatt godt hånd om, da ville jeg ikke engang vurdert det, sier hun og legger til:

- Ifølge de som drev barnehjemmet, besøkte faren ham aldri. Faren bodde 50-60 kilometer unna, hadde ikke bil, ikke penger, og så vidt jeg vet hadde han overlatt David på barnehjemmet, giftet seg på nytt og gått videre i livet sitt.

- Rasistisk

Og Madonna framholder videre at David ikke hadde det bra psykisk og at han hadde det verste bleieutslettet hun noen gang hadde sett da hun fikk se ham første gang. Nå har hun fått midlertidig omsorgsrett - noe som gjør henne til fostermor, forteller hun. Og mener all ståheien rundt adopsjonen nærmest er rasistisk.

- Mange har problemer med at jeg har adoptert en afrikansk gutt, et barn som har en annen hudfarge enn meg, sier hun.

Samtidig bekreftet Madonna at David bærer et kabbala-bånd rundt håndleddet - og sier han skal studere den religiøse læren.

(NTB)

Kulturstrøm

 • Peter Brook er død, 97 gammel

  Den britiske teaterregissøren Peter Brook er død, skriver The Guardian.

  Han ble 97 år gammel.

  Den britiske avisen skriver at han redefinerte måten man tenkte rundt teaterproduksjoner gjennom sitt arbeid for Stratford’s Royal Shakespeare Company i Paris, der han hadde base i over 30 år.

  Peter Brook mottok Den internasjonale Ibsen-prisen i 2008. Den ble overrakt av komiteens leder, Liv Ullmann (t.h.) på Nationaltheaterets hovedscene.

  Liv Ullmann og Peter Brook
  Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
 • Tilbake på scenen

  Tine Thing Helseth er tilbake etter sykdom og sang bossanova til mannen sin, Sebastian Haukås, i Hollenderhagen under Risørkammerfestival i helgen.

  Tine Thing Helseth er tilbake etter sykdom og sang bossanova til mannen sin, Sebastian Haukås, i Hollenderhagen under Risørkammerfestival i helgen. 
  Foto: Ida Scheie / NRK
 • Nordstoga i turjakke på Rondaståk

  – Det er jo en slags gudbrandsdalsvariant av Vinjerock, og da må man ha klær i orden, sier Odd Nordstoga etter å ha spilt på fjellfestivalen Rondaståk. Få med deg festivalstemningen og se blant andre Odd Nordstoga og DumDum Boys. Hele serien Festivalsommer finner du i NRK TV.

  Odd Nordstoga i turtøy på Rondaståk-festivalen 2o22

Flere kulturnyheter

Det er ikke lett å navigere seg gjennom Nasjonalmuseet om man har dårlig syn, mener Norges Blindeforbund.

Her kryper de gjennom Nasjonalmuseet

Det er ikke lett å navigere seg gjennom Nasjonalmuseet om man har dårlig syn, mener Norges Blindeforbund.