Hopp til innhold

Latterlig mange så Komiprisen

Over én million TV-seere så på da Trond-Viggo Torgersen stilte på scenen i aftenkjole og komikerveteran Brede Bøe stakk av med tre troféer på Komiprisen lørdag kveld.

Brede Bøe, komiprisen

Brede Bøe fikk hele tre priser under komiprisutdelingen lørdag kveld. Over 1 million TV-seere så mossingens triumf.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Det gir en seerandel på nesten 65 prosent, og gjør prisutdelingen på Christiania teater til ukens mest sette program.

– Det er jo et helt fantastisk tall! Jeg følte at sendingen gikk veldig bra, og alt gikk som planlagt – noe som ikke er noen selvfølge under en direktesending, sier programleder Trond-Viggo Torgersen til NRK.no.

Les også: Disse vant Komiprisen 2010

Kom i kjole

Han åpnet showet kledd i en svart aftenkjole, og serverte flere vitser myntet på blant annet Carl I. Hagen og hans angrep på sin tidligere svigersønn før sommeren.

Sigrid Bonde Tusvik som Anna Anka på Komiprisen

Sigrid Bonde Tusvik, her i Anna Ankas skikkelse, var blant komikerne som underholdt.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

– Jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger på at showet var en fin blanding av både humor og alvor, forteller Torgersen.

Les også: – Herfra kan det bare gå nedover

Like bra gikk det ikke med den TV2-sendte jubileumskonserten fra Momarkedet lørdag kveld. Artistgallaen ble sendt på NRK frem til 2007, da Røde kors vedtok å kutte ut TV-showet på grunn av dårlig økonomi.

1 av 4 så «Momarkedet»

I anledning 60-årsmarkeringen i år, ble showet gjenopplivet og sendt på TV2. Bare 400 000 seere valgte å følge sendingen, 24 prosent av de som så på TV i dette tidsrommet. TV2 er likevel fornøyd med tallene.

– Det er første gang showet sendes på TV2, og seertallene ligger rundt der vi forventet at de ville være, sier pressekontakt Benedikte Hagesæther i TV2 til NRK.no.

Les også: Trolig slutt for historisk TV-show

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dorthe Skappel, Carsten Skjelbreid

Dorthe Skappel og Carsten Skjelbreid ledet lørdagens jubileumssending fra Momarkedet.

Foto: Marit Hommedal/TV2

Hun forteller at de er glade for å ha artistgallaen på Momarkedet tilbake til skjermen igjen etter to års fravær, og at TV2 allerede har bestemt seg for å sende showet på TV også de to neste årene.

Lørdag kveld konkurrerte «Momarkedet» mot «Sjukehuset i Aidensfield» på NRK, som var førstevalget til 42 prosent av TV-seerne i dette tidsrommet.

De to siste årene «Momarkedet» ble sendt på NRK, gikk seertallene fra 580 000 i 2006 til 524 000 i 2007.

Kulturstrøm

 • Helt elleville høydepunkt

  – En del av sexvitsene og voldsscenene oppleves også å være drøy for drøyhetens skyld. (...) Resultatet er at «The Boys» sesong 4 ikke oppleves like skarp og forfriskende som da serien fikk publikum til sette eplepaien i vrangstrupen med sine innledende runder. Likevel er dette fremdeles grovt bra superheltaction som sparker oppover i mange retninger, skriver seriekritiker Sigurd Vik.

 • Ingerborg Arvola med i forfattersamtalen i Bergen

  I slutten av august skal forfatter Ingeborg Arvola være med i forfattersamtalen på Litteraturhuset i Bergen.

  Ifølge litteraturhuset skal Arvola, som fikk sitt store gjennombrutt med romanen Kniven i ilden, snakke med forfatter Tharaniga Rajah blant annet om kjærlighet og naturens ustyrlige krefter.

  Les mer om arrangementet her.

  Ingeborg Arvola
  Foto: Anna Julia Granberg / Blunderbuss
 • Støttegruppa 25. juni og ukrainske Insight får Kim Frieles minnepris

  Regjeringa kunngjorde opprettinga av Kim Frieles minnepris under Oslo pride i fjor, og no er dei første prisvinnarane klare.

  Støttegruppa 25. juni får prisen fordi dei har vore ei viktig støtte og tydeleg stemme for dei som vart ramma av terroren i Rosenkrantz’ gate i Oslo 25. juni 2022. Insight får prisen for si sentrale rolle i å fremme rettane til skeive i Ukraina.

  – Trass i alle framsteg vi har gjort, står det framleis jobb igjen å gjere. Kim Frieles minnepris er viktig for å synleggjere at kampen for rettane til skeive må halde fram, seier kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

  Prisen blei delt ut under Oslo Prides femtiårsmarkering i Operaen onsdag.

  Kim Frieles minnepris deles ut av kronprins Haakon
  Foto: Geir Olsen / NTB